ΠΑΓΚΑΛΟΣ:ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΟΒΕΡΔΟ

16:11 15/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Για «φασιστική νοοτροπία» κατήγγειλε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους Αγίους Αναργύρους. «Μπροστά στον φασίστα και τραμπούκο δεν μπορείς να είσαι ακριβοδίκαιος» δήλωσε στο Mega, ...
καταγγέλλοντας ότι υπάρχει σχέδιο «να μην μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα παρά με την άδεια του Τσίπρα». Υπενθυμίζεται
ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τις κατηγορίες ότι ευθύνεται για την επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Υγείας δέχθηκε φραστική επίθεση αλλά και αβγά, ενώ ακολούθησαν επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκαν δύο άτομα. Πρόκειται για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρο Πελέκα, που κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ υπέστη διάσειση, καθώς και τον σύμβουλο του Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση. Για «ασύστολα ψεύδη» έκανε λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ, που σημειώνει πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο».
Ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε σήμερα ότι «υπάρχει σχέδιο», αυτή η κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια να επεκταθεί «ώστε να μην μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι παρά με την άδεια του Τσίπρα». Μάλιστα, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την απόπειρα επίθεσης στον νομπελίστα Τζέιμς Ουότσον στην Πάτρα. «Επιτέθηκαν στον νομπελίστα γιατί δεν τους άρεσαν οι απόψεις του» δήλωσε. Κατήγγειλε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για «φασιστική νοοτροπία», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος στο Παρίσι, στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τον Κώστα Γαβρά.
Ακόμα, υποστήριξε ότι αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε επτά πρόσωπα, αλλά ο Α. Τσίπρας το «έκανε γαργάρα». «Εδώ και 60 χρόνια δίνω αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης, δεν θα υποκύψω στον κ. Τσίπρα» κατέληξε.
Στο μεταξύ, σε σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, κατονόμασε και πάλι ως υπεύθυνο για τα επεισόδια, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Τερζόγλου, ο οποίος απαντώντας, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για τις αστήριχτες -όπως είπε- κατηγορίες σε βάρος του. «Συμμετείχα», είπε μιλώντας στον Radio 9, «στη συγκέντρωση, όχι στις συμπλοκές. Καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».
Για οργανωμένη επίθεση σε βάρος του υπουργού μίλησε ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης που συνόδευε στη χθεσινή επίσκεψη τον κ. Λοβέρδο.
«Πέταξαν αβγά και με γρονθοκόπησαν», δήλωσε στο Radio 9 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Aγ. Αναργύρων, Πολύδωρος Τσελέκας, επιβεβαιώνοντας ότι ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αλληλλεγύης, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παρών στην αντισυγκέντρωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα