ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ : ΥΣΤΑΤΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

18:28 7/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ως ύστατη λύση χαρακτηρίζει τις εκλογές ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα τις αποφασίσει όταν κρίνει ότι «δεν υπάρχουν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να επιτελέσει το εθνικό του...

καθήκον». Μιλώντας στη «Real News» τάσσεται υπέρ ενός προσκλητηρίου από τον πρωθυπουργό σε δυνάμεις και πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην
κυβέρνηση.
«Το προσκλητήριο στους αρίστους είναι διαρκές… Η κρίση θέλει λύσεις και δεν ανέχεται στερεότυπα. Έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος έχει αποδείξει ότι τολμά και δεν εγκλωβίζεται σε στερεότυπα», σημειώνει ο Χάρης Παμπούκης και υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις και πως η νέα φάση θέλει εθνική συνεννόηση για μια εθνική προσπάθεια.
Σχετικά με το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη SIEMENS απαντά ότι «η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής δεν αποφεύγεται και θα γίνει». Αναφερόμενος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο Χάρης Παμπούκης τονίζει ότι χρειάζεται σταθερότητα και βελτίωση της αποτελεσματικότητας και σημειώνει ότι «πρέπει να κοιτάξουμε τα έσοδα, να παράσχουμε κίνητρα όπου πρέπει να είμαστε διεθνώς ανταγωνιστικοί. Θέλει μίγμα πολιτικών και γνώση της αγοράς, η οποία συνήθως αντιδρά καλύτερα στα κίνητρα».
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και χαρακτηρίζει «αστεία» τα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας. Επιπλέον τονίζει πως «με τον όρο νέα μέτρα δεν εννοούμε επιδρομές σε βάρος των μισθών και των συντάξεων». «Αντιλαμβανόμαστε τα όρια του κόσμου», προσθέτει.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι πρέπει να προχωρήσει ο εξορθολογισμός και η περαιτέρω περικοπή δαπανών στη λειτουργία του Δημοσίου τομέα και δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση επιδομάτων. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα