ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

18:20 7/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Κύρα Αδάμ
(από την Ελευθεροτυπία)Οι εργαζόμενοι στην «Ε» συμμετέχουν στις δύο 48ωρες απεργίες που έχουν προκηρύξει η Eνωση Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων...
Aθηνών (EΣHEA), η Eνωση Προσωπικού Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών (ΕΠHΕΑ), η Eνωση Tεχνικών Hμερήσιου Περιοδικού Tύπου Aθηνών (ΕΤHΠΤΑ) και τα άλλα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΕ, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Είναι γνωστό στους αναγνώστες της «Ε» ότι η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ
και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν καλέσει την ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του Tύπου να υπογράψουν με την επιχείρηση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) όπως θα τη συνέτασσαν τα Δ.Σ. των Ενώσεων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δεν μετείχαν στην προηγούμενη μεγάλη απεργία στον χώρο του Τύπου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει συνταχθεί και παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο ΣΣΕ προς υπογραφή από τις ενώσεις των σωματείων του Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στην «Ε» αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην παρούσα απεργιακή κινητοποίηση:

α) ανανεώνοντας το αίτημά τους προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων για άμεση υπογραφή ΣΣΕ με την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ,
β) ενισχύοντας τον απεργιακό αγώνα των υπόλοιπων συναδέλφων, ώστε να γίνει αποδεκτή η ΣΣΕ από όσους εργοδότες την αρνούνται.
Η «Ε», σεβόμενη απολύτως τους αναγνώστες της, δεν πρόκειται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα να προχωρήσει στην έκδοση «μπαγιάτικου» και «προκατασκευασμένου» φύλλου της «Ε», τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της ότι η σχέση της με τους αναγνώστες είναι αληθινή και έντιμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα