''oxi'' σε ιδιωτες και συνταξιοδοτημενους γιατρους στα δημοσια νοσοκομεια...

17:24 1/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Την ενεργοποίηση της «φραγής»… εισερχομένων γιατρών, ιδιωτών και συνταξιούχων, στο ΕΣΥ ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από τις διοικήσεις των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, δηλώνοντας ...
παράλληλα πως επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των ένδικων μέσων κατά παντός υπευθύνου για το μείζον αυτό θέμα.

Με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ στηλιτεύει την παρουσία
στα νοσοκομεία ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών και συνταξιοδοτημένων, οι οποίοι καλούνται όπως καταγγέλλει «με διάφορες "προφάσεις" και δικαιολογίες, και εκτελούν ιατρικό έργο».

Η πρακτική της «εισόδου» ιδιωτών ή συνταξιούχων γιατρών έχει κατά καιρούς καταγγελθεί ότι εφαρμόζεται σε διάφορα νοσοκομεία, όπως το «Αττικόν» και το «Αγία Όλγα».

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των χειρουργικών επεμβάσεων που φέρονταν να διενεργούνταν από ιδιώτες και συνταξιούχους γιατρούς με τη σύμφωνη γνώμη του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής.

«Απαιτούμε, από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, την εφαρμογή του νόμου, τόσο για τους συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους, όσο και για τους ιδιώτες, και την άμεση απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία» τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας ότι «υπάρχει λεπτομερής νομοθεσία στο ΕΣΥ, που καλύπτει επαρκώς τις όποιες επιστημονικές ανάγκες προκύπτουν για την σωστή αντιμετώπιση των ασθενών στα νοσοκομεία του».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών χαρακτηρίζει «αστείες δικαιολογίες» αυτές που δόθηκαν από τους γιατρούς του «Αγία Όλγα» για την κλήση εξωτερικών γιατρών, και διαβλέπει ότι «η πρακτική οδηγεί στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την παρουσία ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα