''ουδεμια παρεμβαση στο εργο της δικαιοσυνησ''...

00:05 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη συνάντηση δικαστικών με στελέχη της τρόικας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση ...
στο έργο της Δικαιοσύνης. Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η οποία συζητά για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τρόικα
ζήτησε να βγαίνουν ευνοϊκές αποφάσεις στις αιτήσεις για πλειστηριασμούς.
«Ουδεμία συζήτηση έγινε επί της ουσίας των υποθέσεων. Όλα τα άλλα είναι ανάξια διαψεύσεως. Ουδεμία παρέμβαση έγινε στο έργο της Δικαιοσύνης, συνεπώς δεν είναι σωστό να μιλάτε πομπωδώς για παρεμβάσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», απάντησε ο Χ. Αθανασίου.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι τις ημέρες που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε κατά την συζήτηση για τον Κώδικα Δικηγόρων ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει γίνει εντολοδόχος της τρόικας και ζήτησε ενημέρωση της Βουλής. Πρόκειται για «μείζον θέμα», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη «δεν μπορεί να γίνεται υποχείριο».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η ενημέρωση της τρόικας, η οποία περιορίζεται σε τεχνικά θέματα και δεν μπαίνει στην ουσία των υποθέσεων. Υπενθύμισε δε ότι πολλά προγράμματα χρηματοδοτούνται από την task force και ότι χάρις σε αυτές τις συναντήσεις προσλήφθηκαν 78 ειρηνοδίκες.
Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Βιρβιδάκης ενημέρωσε ότι το ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παρών δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το καταψηφίζουν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα