Οριστικη και αμετακλητη απαλλαγη καπελερη για την υποθεση των προστιμων λαθρεμποριας καυσιμων...

19:21 16/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Οριστικά και αμετάκλητα απαλλάσσεται ο πρώην γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην ...
επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία για την υπόθεση με το πάγωμα στη διαδικασία είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Το αδίκημα της απιστίας που αντιμετώπιζε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν σε συνδιασμό με τις επιβαρυντικές
διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ το Συμβούλιο Εφετών με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσει και την συγκατηγορουμένη του στην υπόθεση, αρμόδια διευθύντρια στη Διεύθυνση Τελωνείων.
Απαλλακτική εισήγηση είχε κάνει και η αντεισαγγελέας Εφετών Παγώνα Ζάκκα.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση είχε αρχίσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών που «μπλοκάρει την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων».
Ο κ. Καπελέρης, είχε αρνηθεί τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η όλη υπόθεση αφορά εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, για το πετρέλαιο θέρμανσης, που δεν σχετίζονται με λαθρεμπόριο καυσίμων. Οπως είχε αναφέρει, οι εγγραφές οφείλονταν σε προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ και για τον λόγο αυτό αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, η οποία όμως είχε καθυστερήσει.
Και οι δύο κατηγορούμενοι αμέσως μετά τις απολογίες τους, σε ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς, είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα