Οργη λαου στη γαλλια κατα ολαντ-βαλς

14:16 12/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κοινωνική ένταση στη Γαλλία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει με προεδρικό διάταγμα τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, υιοθετώντας ουσιαστικά τις πρακτικές τις...
οποίες έχουν εφαρμόσει κατά κόρον οι χώρες που έχουν βρεθεί σε καθεστώς μνημονίου.
Πρόκειται για αλλαγές οι οποίες, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπουν πιο ελαστικό καθεστώς τόσο για τις απολύσεις (με την ελπίδα ότι αυτό θα ωθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν περισσότερες προσλήψεις...) όσο και για την εφαρμογή του 35ώρου εβδομαδιαίας εργασίας, η οποία πλέον μπορεί να υπολογίζεται ως μέσος όρος και όχι σε σταθερή ημερήσια βάση. Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές το βράδυ στο Παρίσι και άλλες πόλεις της χώρας, κυρίως τη Ναντ, στα οποία μάλιστα η αστυνομία έκανε χρήση «υπέρμετρης (για τα γαλλικά δεδομένα) βίας», για σήμερα έχουν προγραμματιστεί νέες συγκεντρώσεις, με πρωτοβουλία εργατικών συνδικάτων και οργανώσεων της νεολαίας -οι οποίες δεν αποκλείεται να εξελιχθούν επίσης σε βίαιες συγκρούσεις.
Όσο για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει στη Βουλή η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης -ο μόνος τρόπος για να ακυρωθεί το προεδρικό διάταγμα- δεν φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες έγκρισης.
Keywords
Τυχαία Θέματα