Πέθανε η οροθετική Μαρία


Έφυγε από τη ζωή η Μαρία, σε ηλικία 32 ετών, μητέρα ενός μικρού παιδιού, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στο γνωστό ανθρώπινο δράμα της δημοσίευσης των στοιχείων των οροθετικών γυναικών. Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε θεσπίσει την υπ’ αρ. ΓΥ/39Α [ΦΕΚ Β’ 1002/2012] Υγειονομική διάταξη, η οποία, με το αιτιολογικό του περιορισμού της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, εισήγαγε ρυθμίσεις που αφαιρούσαν ορισμένα δικαιώματα από τα εκδιδόμενα
άτομα.

Συγκεκριμένα, προέβλεπε την υποχρεωτική εξέταση των ατόμων αυτών, με επιλογή «κατάλληλου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την εξέταση των μεταναστών» από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και μάλιστα με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών στις περιπτώσεις απομόνωσης, περιορισμού, καραντίνας, νοσηλείας και θεραπευτικής αγωγής που κρινόταν επιβεβλημένη.

"Είναι ανάγκη να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή για την ελληνική οικογένεια", σημείωνε παλαιότερα ο κύριος Λοβέρδος. Το μήνυμα της μητέρας της Μαρίας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών κατηγορεί τον πρώην υπουργό: "Έγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος...", καταγγέλλει η μητέρα της Μαρίας και καταλήγει: "Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη".

Keywords
Αναζητήσεις
πεθανε οροθετικη
Τυχαία Θέματα