Ονομαστικη ψηφοφορια υπο τη σκια της τροικας...

Με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή – πιθανότατα τα μεσάνυχτα- ολοκληρώνεται σήμερα η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του προέδρου του Αλ. Τσίπρα...

Με πρόδηλο λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σημερινή
συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ του Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τριμερούς.
Κι αυτό διότι το Μαξίμου αναμένει στη σημερινή συνάντηση από τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, έχοντας ολοκληρώσει την αξιολόγηση των μέτρων που τους έχουν παρουσιάσει τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, να ανοίξουν τα χαρτιά τους.
Οι πληροφορίες που φτάνουν στα κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για τα προαπαιτούμενα και το δημοσιονομικό κενό του 2014, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας συνεχίζουν να εκφράζουν αντιρρήσεις εν γένει για τη θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα για τις δυνατότητες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά κυρίως για την αποδοτικότητα των μέτρων που προτείνονται από το υπουργείο Εργασίας.
Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο χθες για κλίμα «αμοιβαίας καχυποψίας» στις συνομιλίες την ίδια ώρα που ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γ. Στούρναρας, μιλώντας στη εφημερίδα «Ημερησία» του Σαββατοκύριακου, εξέφραζε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα η οποία, κατά τον ίδιο, εδράζεται στη μέχρι τώρα πορεία των μακροοικονομικών στόχων αλλά και των εσόδων, καθώς και στις παρεμβάσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.
Εντός αυτού του κλίματος τα στελέχη της κυβέρνησης φοβούνται ότι μία αρνητική εξέλιξη με την τρόικα θα προκαλέσει σκηνικό κρίσης στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής το οποίο δεν αποκλείεται να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις με δεδομένη τη στάση ορισμένων κυβερνητικών βουλευτών όπως για παράδειγμα του κ. Σκανδαλίδη ο οποίος στη χθεσινή ομιλία του έκανε λόγο για «υφαρπαγή» της ψήφου του.
Ωστόσο τα ίδια στελέχη αναγνωρίζουν ότι ένα φως στην άκρη του τούνελ από τη σημερινή συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την τρόικα σε συνδυασμό με τη βραδινή ψηφοφορία στη Βουλή θα δώσει άλλον αέρα στην κυβέρνηση.
Αν και το σημερινό ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομιλίες των παριστάμενων αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού εξαρτά την τύχη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τη στάση των εκπροσώπων των δανειστών μας απηχώντας και το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, καταλήγει κομματικό στέλεχος με μακρά θητεία στα έδρανα της Βουλής.
Τέλος στην Κουμουνδούρου αποδίδουν μεγάλη σημασία και στην απογευματινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις έξι το απόγευμα για την «υπεράσπιση», όπως λένε, «της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».
Για τα στελέχη της Κουμουνδούρου οι διεργασίες στη Βουλή και η στάση των δανειστών μας «είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι η στάση της ελληνικής κοινωνίας και οι διεργασίες που συντελούνται εντός της».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα