Ολοκληρωθηκε η συσκεψη υπο τον σαμαρα στο υπ. διοικητικης μεταρρυθμισης

12:13 13/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά ολοκληρώθηκε στις 12 σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης. Είναι χαρακτηριστικό...
και συμβολικό το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη του κ. Σαμαρά σε υπουργείο γίνεται στο αρμόδιο για την δημόσια διοίκηση υπουργείο.

Σημειώνεται πως ο νέος υπουργός
Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης θα πρέπει στους επόμενους μήνες να φέρει εις πέρας την κανονιστική ανασυγκρότηση 13 βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας σε βάθος 10 μηνών.

Η προσπάθεια αυτή που θα γίνει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και Γάλλους ειδικούς θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κομβική για την μεσοπρόθεσμη ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου και την άρση χρόνιων διοικητικών στρεβλώσεων.

Στόχος είναι να καταργηθεί η πολυνομία και οι δυσδιάκριτες συναρμοδιότητες που ενθαρρύνουν αφενός τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση και αφετέρου τα χρόνια παρασιτικά φαινόμενα που τροφοδοτούν την μαύρη οικονομία.

Η έρευνα για τον εντοπισμό περιττών διοικητικών επιβαρύνσεων θα εστιάσει στους εξής κρίσιμους τομείς :

-Φορολογικό Δίκαιο (ΦΠΑ)
-Ισολογισμοί - Εταιρικό Δίκαιο
-Εργασιακό Περιβάλλον Εργασιακές Σχέσεις
-Ενέργεια
-Αλιεία
-Ασφάλεια Τροφίμων
-Φαρμακευτική Νομοθεσία
-Δημόσιες Συμβάσεις
-Περιβάλλον
-Γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις
-Τηλεπικοινωνίες
-Τουρισμός
-Στατιστικές
Keywords
Τυχαία Θέματα