Ολοκληρωθηκε... η επισκεψη του αντωνη σαμαρα στις ηπα με ομιλια του στhn "hellenic initiative"

16:53 4/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,H επίσκεψη Σαμαράστις ΗΠΑ σηματοδότησε πολλές εξελίξεις στην χώρα μας κυρίως στον τομέα των επενδύσεων αλλά και στον ενεργειακό τομέα όπου ετέθησαν όλα επί τάπητος με κύριο στόχο η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η συμμετοχή...
μας στον άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ.
Ο Αντώνης Σαμαράς
δημιουργεί με την εξωστρέφεια του στο εξωτερικό νέες βάσεις διαλόγου παρουσιάζοντας ο ίδιος την κατάσταση της χώρας μας...Έτσι λοιπόν με την ομιλία του ενώπιον 600 από τα πλέον εύπορα και διακεκριμένα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, στο δείπνο της οργάνωσης Hellenic Initiative, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Η οργάνωση «Ελληνική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε τρία προγράμματα για την Ελλάδα, ενώ στο δείπνο συγκεντρώθηκε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων (!) που θα διανεμηθεί σε ελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.Μεγάλη πρωτοβουλία για τη νεολαία ανακοίνωσε κι ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος.

Στην ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μία αποτίμηση των επαφών στις ΗΠΑ, όπου όπως είπε εξήγησε που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, τα εμπόδια που ήδη ξεπεράστηκαν, ποιες προκλήσεις παραμένουν ενώπιόν μας και τις μακροχρόνιες προοπτικές για τον Ελληνικό λαό.

Όπως ανέφερε, εκείνο που αποκόμισε απ’ όλες τις συναντήσεις είναι μία βαθιά αίσθηση σεβασμού για τη χώρα που θυσίασε πολλά για να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και τις προοπτικές της για μια νέα επιστροφή, προσανατολισμένη στην ανάπτυξη.Είπε χαρακτηριστικά πως σε πολλές περιπτώσεις διαπίστωσε μία γνήσια αγάπη για την Ελλάδα, μία ψήφο εμπιστοσύνης για το έργο που επιτελείται και σε πολλές περιπτώσεις άκουσε να τον ρωτούν, «τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε».
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “όπως είδατε, ολονών η αγωνία και η προσπάθεια είναι τα νέα παιδιά.Η ανεργία να μειωθεί, επενδύσεις να γίνουνε, δουλειές να μπουν μπροστά.Αυτή είναι και η δικιά μου αγωνία.
Στην αναφορά του για τη Χρυσή Αυγή τόνισε.
«Είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε ακούσει πως έχουμε συντρίψει τους Νεοναζί, των οποίων ηγετικά μέλη παραπέμφθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, των οποίων ο ηγέτης κι ο Νο 2 είναι ήδη στη φυλακή και των οποίων η επιρροή καθώς μιλούμε πέφτει κατακόρυφα».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο λαϊκισμός δεν θα κερδίσει περαιτέρω έδαφος και θα απολέσει υποστήριξη.Διαβεβαίωσε ότι αυτά γίνονται με σεβασμό των δημοκρατικών αρχών και των κανόνων του δικαίου και υπογράμμισε πω εκείνο που έχει σημασία είναι πολεμώντας τον λαϊκισμό να μη γίνεις ο ίδιος λαϊκιστής και πολεμώντας τον εξτρεμισμό να μην πάς ο ίδιος σε ακραίες θέσεις.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ακόμη πως υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα πολύ λιγότερα περιστατικά κοινωνικής αναταραχής, σε σύγκριση με πριν δύο χρόνια, για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί πως πρέπει να προχωρήσουμε και ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ζούμε με νέα δάνεια και να είμαστε καταναλωτική κοινωνία.Χρειαζόμαστε να παράξουμε.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη σημάδια ελπίδας στον ορίζοντα.Κι όσο περισσότερο έχουν ελπίδες, τόσο σταθερότερη γίνεται η χώρα!
Keywords
Τυχαία Θέματα