Κονδύλι 7 εκατ. ευρώ για τη Λεωφόρο και οι πρώτα σχέδια για "Διώροφη Λεωφόρο"

Έγκριση για κονδύλι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού αλλά και της γύρω περιοχής. Διαβάστε τα πρώτα πλάνα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αλλά και για άλλα κονδύλια που μπορεί να έρθουν....

Την
Πέμπτη το απόγευμα μπορεί να έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει 7 εκ. ευρώ για ανακατασκευή στο γήπεδο της Λεωφόρου και τον περιβάλλοντα χώρο αλλά όλες οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ερασιτέχνης από κοινού ζήτησαν την βοήθεια της Περιφέρειας ώστε να γίνουν κάποια από τα έργα που πρέπει στην Λεωφόρο.

Η απάντηση του Γιάννη Σγουρού και του επιτελείου του ήταν θετική και έτσι πριν από μερικούς μήνες ο Γιάννης Αλαφούζος μαζί με αντιπροσωπεία του Ερασιτέχνη συναντήθηκε με τον Γιάννη Σγουρό και κλιμάκιο της περιφέρειας.

Στην συνάντηση των δυο πλευρών συζητήθηκε ο προϋπολογισμός για το ποσό που μπορεί να διαθέσει η περιφέρεια ενώ έγινε και μια πρώτη κουβέντα για το πλάνο.

Το πλάνο στην Περιφέρεια

Λίγους μήνες αργότερα ΠΑΕ και Ερασιτέχνης αφού είχαν κάνε επαφές με αρχιτέκτονες και μηχανικούς απέστειλαν ένα ανεπίσημο πλάνο στην Περιφέρεια Αττικής με τις προτάσεις τους.

Δεν ήταν κάτι επίσημο όμως καθώς η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν μπορούν να καταθέσουν πρόταση από μόνοι τους αλλά μόνο έχοντας την έγκριση του Δήμου της Αθήνας προκειμένου μετά να προσδοκούν και σε επιπλέον κονδύλια.

Βέβαια με τις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας να έρχονται σε λίγους μήνες ουσιαστικά θα πρέπει στο Τριφύλλι να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή και να δουν τι θα γίνει. Άλλωστε προ ημερών είχε γίνει και συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον κ. Δένδια, που προορίζεται για Δήμαρχος Αθηναίων, και δεν αποκλείεται οι δυο άντρες να συζήτησαν και για το γήπεδο της Λεωφόρου.

Γενικότερο πλάνο ανάπλασης

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος έχει παραλάβει το πλάνο θέλει να το εντάξει σε ένα πλάνο γενικής αναβάθμισης της περιοχής της Λεωφόρου που θα περιλαμβάνει τα προσφυγικά, το γήπεδο της Λεωφόρου, τα Κουντουριώτικα και ουσιαστικά θα αποτελέσει με τον Λυκαβηττό μια όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Για αυτό άλλωστε από την Περιφέρεια τονίζουν ότι αυτά τα χρήματα δεν θα είναι μόνο για την Λεωφόρο αλλά και για έργα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου.

Πολλοί θα πουν ότι σε τέτοια περίπτωση τα 7 εκ. δεν φτάνουν για να γίνουν όλα τα έργα και πως ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός είναι ριγμένος. Καθώς το Τριφύλλι θα αρκεστεί σε κάποια έργα καλλωπισμού εντός και εκτός γηπέδου.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι μιλάμε για ένα πρώτο κονδύλι και όταν θα γίνει η συνολικότερη μελέτη και υπάρξει και το σχέδιο από τον Δήμο θα βγουν και άλλα χρήματα από την Περιφέρεια Αττικής.

Μένει βέβαια να το δούμε αυτό καθώς στον Παναθηναϊκό έχουν χορτάσει από λόγια και από "θα, θα" σε ότι έχει να κάνει με το νέο τους γήπεδο.

Η πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ.

Τέλος ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πολύ σύντομα και την πρόταση του "Παναθηναϊκού Κινήματος" αναφορικά με το γήπεδο του Τριφυλλιού στην Λεωφόρο και το αν θα ισχύσουν οι πληροφορίες που λένε πως το σχέδιο του ΠΑΝ.ΚΙ. περιλαμβάνει αντιστροφή της φοράς του γηπέδου.

Η διώροφη Λεωφόρος

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πραγματοποιήσει εδώ και καιρό επαφές με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συγκοινωνιολόγους για το καλύτερο δυνατό ''λίφτινγκ'' του γηπέδου.

Η αρχική σκέψη είναι η δημιουργία νέων διαζωμάτων πάνω από τις κεντρικές θύρες, αρχικά πάνω από την εξέδρα των επισήμων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και εν συνεχεία επί της οδού Τσόχα (2 χιλιάδες η κάθε μία).

Ο στόχος είναι να έχουν αρχίσει τα έργα στο τέλος της φετινής σεζόν και στην έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου να έχει αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου σε 20 χιλιάδες θέσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα