Οι μονόκεροι υπήρξαν, έζησαν μαζί με τον άνθρωπο και ήταν πιο κουλ από τη μυθική βερσιόν τους

Οι ρινόκεροι δεν είναι οι μόνοι μονόκεροι που έχει «δει» ο άνθρωπος. Διότι, κάποτε ζούσε ένας αληθινά «μαγικός» μονόκερος: Ο μονόκερος της Σιβηρίας! Όλοι οι ρινόκεροι είναι μονόκεροι. Απλά δεν είναι λευκοί και μαγικοί, όπως μας λένε οι μύθοι ότι μοιάζουν.

The Giant Siberian Unicorn walked the Eurasian steppes. The giant beast was wiped out for good, leaving only legends behind. pic.twitter.com/rVYKcwu3XL

Shaped by Truth (@ShapedByTruth) November 22, 2019

Αυτά τα εκπληκτικά θηλαστικά, αντί για… ουράνια τόξα και μαγεία, έχουν τρομερούς μύες και μια κερατινοποιημένη θωράκιση στο σώμα τους, που τα προστατεύει -και τα κάνει να μοιάζουν λίγο με τανκς.

Οι ρινόκεροι δεν είναι οι μόνοι μονόκεροι, ωστόσο, που έχει «δει» ο άνθρωπος.  Διότι, κάποτε ζούσε ένας αληθινά «μαγικός» μονόκερος: Ο μονόκερος της Σιβηρίας!

Ο γιγάντιος Elasmotherium sibericum, όπως είναι το επιστημονικό όνομά του, μοιράστηκε τη Γη με τον σύγχρονο άνθρωπο, καθώς εξαφανίστηκε μόλις πριν από 40.000 χρόνια! Θεωρείται ότι από αυτόν (και τον θαλάσσιο μονόκερο) ξεκίνησαν οι μύθοι γύρω από τον μονόκερο των παραμυθιών και των ταινιών.

Και αν ο σημερινός απόγονός του, ο ρινόκερος, είναι τανκ, ο μονόκερος της Σιβηρίας ήταν ένα θωρηκτό!

Siberian unicorn pic.twitter.com/kqW67TeFyf

Baby Yoda

Keywords
Τυχαία Θέματα