Οι ιδιοκτητες subaru πληρωνουν και τις εγγυησεισ!

10:46 12/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Aπό το : autobusiness.gr
Οταν κάποιος αγοράζει ένα καινούριο αυτοκίνητο έχει το κεφάλι του ήσυχο για 2 ή περισσότερα χρόνια εξαιτίας της εργοστασιακής εγγύησης. Οχι όμως αν έχει αγοράσει κάποιο Subaru! Απίστευτο και όμως Ελληνικό! Για...
πρώτη φορά στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καταγράφηκε περιστατικό σύμφωνα με το οποίο καταναλωτής πληρώνει για να επισκευαστεί το καινούριο του αυτοκίνητο παρά το γεγονός ότι καλύπτεται από την εργοστασιακή εγγύηση!
Ειδικότερα ο κ. Η.Μ. κάτοχος ενός καινούριου Subaru Forester Diesel
με 1η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2012 και έχοντας διανύσει μόλις 5.000 χλμ. «έμεινε» στο δρόμο.Κατόπιν με την οδική βοήθεια το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο κοντινότερο εξουσιοδοτημένο service των αυτοκινήτων Subaru στην Αθήνα όπου και διαπιστώθηκε πως ο κινητήρας έχει καταστραφεί εξαιτίας αστοχίας υλικού στον στρόφαλο και σύμφωνα με το εργοστάσιο θα έπρεπε να αντικατασταθεί.Ολα καλά μέχρι εδώ. Ο Η.Μ. άφησε το καινούριο του αυτοκίνητο στο εξουσιοδοτημένο service και κατόπιν ειδοποιήθηκε η Subaru Motors Hellas αλλά και η Fuji Heavy Industry για την σοβαρή βλάβη του αυτοκινήτου ώστε να αποστείλουν το block του κινητήρα αλλά και τα υπόλοιπα ανταλλακτικά.Εκτοτε χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες για να αποσταλεί ο κινητήρας και τα ανταλλακτικά τα οποία όμως συνοδεύονταν μαζί με τον... λογαριασμό ο οποίος κυμαίνονταν σε περίπου 2.000 ευρώ που αφορούσε στα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού του κινητήρα και των συνοδευτικών ανταλλακτικών τα οποία και κατέβαλλε ο Η.Μ. ιδιοκτήτης του Subaru Forester Diesel καθώς το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που παρέλαβε τον κινητήρα δεν είναι εισαγωγέας με αποτέλεσμα να μην συναλλάσσεται απευθείας με το εργοστάσιο.Ωστόσο το εργοστάσιο από την στιγμή που δεν έχει εισαγωγέα στην Ελλάδα, ή μήπως έχει τη Subaru Italiaαπό τις 3 Οκτωβρίου του 2012 ή τη Subaru Motors Hellas ή την «Πλειάδες Motors», δεν κατέβαλλε ούτε τα έξοδα εκτελωνισμού αλλά ούτε εκείνα της μεταφοράς με αποτέλεσμα να πρέπει είτε ο εξουσιοδοτημένος έμπορος της Subaru στην Αττική να καταβάλλει τις 2.000 ευρώ είτε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Επειδή όμως ο εξουσιοδοτημένος έμπορος δεν είναι εισαγωγέας και δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος εκτελωνισμού και μεταφοράς του κινητήρα αλλά αντίθετα να πληρωθεί για την εργασία ο μόνος που έμενε για να πληρώσει ήταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Autobusiness» ο εξουσιοδοτημένος έμπορος της Subaru στην Αττική για να εξυπηρετήσει τον πελάτη του δήλωσε πως παρά το γεγονός πως έπρεπε να πληρωθεί για την επισκευή του αυτοκινήτου από το εργοστάσιο θα το επισκεύαζε εντελώς δωρεάν!Ολα τα παραπάνω βέβαια έγιναν με πλήρη ενημέρωση του εργοστασίου το οποίο απλά δεν απαντούσε στα αιτήματα κανενός εκτός ενός που απέστειλε στον ιδιοκτήτη του ακινητοποιημένου Forester μετά από 2 μήνες και ανέφερε χαρακτηριστικά πως το εργοστάσιο είναι ενήμερο και θα λύσει το πρόβλημα.Το πρόβλημα ωστόσο λύθηκε μερικώς από το εργοστάσιο καθώς μετά από 4 μήνες συνολικά που έχει μείνει το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στο συνεργείο απέστειλε τελικά τον κινητήρα με τα λοιπά ανταλλακτικά χωρίς όμως να καταβάλλει το κόστος εκτελωνισμού και μεταφοράς που πλήρωσε ο πελάτης!
Πως καλύπτονται οι εγγυήσειςΠάγια πρακτική των εργοστασίων για την κάλυψη των εγγυήσεων με τις εισαγωγικές με τις οποίες συνεργάζονται είναι να καταβάλλει ο εκάστοτε εισαγωγέας το κόστος εκτελωνισμού, μεταφοράς και εργασίας προς τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους και κατόπιν τα χρήματα αυτά του επιστρέφονται από το εργοστάσιο μέσω της συναλλαγής της οποίας έχουν μεταξύ τους.Ποτέ μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει καταγραφεί στα ελληνικά δεδομένα ο πελάτης να πληρώνει το κόστος εκτελωνισμού και μεταφοράς των ανταλλακτικών του καινούριου του αυτοκινήτου!
Αγωγή στη Fuji Heavy Industry!Ο ιδιοκτήτης του Subaru Forester Diesel μετά την καταβολή του κόστους εκτελωνισμού του κινητήρα και των λοιπών ανταλλακτικών του σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Autobusiness έκανε αγωγή στο εργοστάσιο δηλαδή την Fuji Heavy Industry και ζητά πέραν των εξόδων που έχει ήδη καταβάλλει και αποζημίωση για το γεγονός πως έμεινε χωρίς αυτοκίνητο μέχρι σήμερα καταβάλλοντας τόσο τα Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλιστρα αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης χωρίς να έχει αυτοκίνητο!

Τι γίνεται τελικά με τη Fuji Heavy Industry;Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει στο μέγιστο βαθμό την ελληνική αγορά αυτοκινήτου ωστόσο ηFuji Heavy Indystry φαίνεται πως υπολόγιζε χωρίς τον... ξενοδόχο.Ειδικότερα από την στιγμή που έχει ορίσει την Subaru Italia εισαγωγέα της Ελλάδας από τις 3/10/2012 γιατί δεν ενημερώθηκε η Subaru Motors Hellas αλλά ούτε το επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων στην Ελλάδα;

Ωστόσο τα δεδομένα που παρουσιάζει αποκλειστικά το «Autobusiness» δείχνουν πως στην περίπτωση του Η.Μ. Ο κινητήρας αλλά και τα υπόλοιπα ανταλλακτικά ήρθαν από τον επίσημο εισαγωγέα της Subaru στην Τουρκία που ονομάζεται «Baytur Motorlu Vasitaral»!

Αν όντως η Fuji Heavy Industry έχει ορίσει την Subaru Italia εισαγωγέα για την Ελλάδα δεν θα έπρεπε να έχει εκείνη αναλάβει το κόστος εκτελωνισμού, μεταφοράς και αποστολής του κινητήρα και των ανταλλακτικών;Πάντως η Subaru Motors Hellas τον προηγούμενο μήνα έχει ήδη παραγγείλει και εκείνη 3 κινητήρες diesel για Forester εξαιτίας καταστροφής τους λόγω αστοχίας υλικού στον στρόφαλο!Κάτι δεν πάει καλά σε όλη αυτή την ιστορία αλλά σύντομα θα ξεκαθαρίσει
Keywords
Τυχαία Θέματα