Διευκρινισεις μαυραγανη για τη συλλογη αποδειξεων...

08:44 12/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Διευκρινίσεις για τι το θα ισχύσει στο θέμα της συλλογής αποδείξεων έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στη Βουλή ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει νέα ρύθμιση που θα συνδυάζει την συλλογή αποδείξεων με φορολογικά κίνητρα...

Υπενθυμίζεται
ότι το πολυνομοσχέδιο, που εγκρίθηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καταργεί την συλλογή αποδείξεων από 1η Ιανουαρίου 2014.
Μιλώντας με δημοσιογράφους ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το 2013 θα ισχύσει κανονικά το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Από 1η Ιανουαρίου 2014 θα καταργηθεί, αλλά τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα έχει φέρει ρύθμιση για συνδυασμό των αποδείξεων με παροχή κινήτρων».
«Στην επόμενη φάση θα υπάρξει μέριμνα για μια διαφορετική προσέγγιση. Για έξυπνα κίνητρα στο θέμα των αποδείξεων. Θα το δούμε», είπε ο Γ. Μαυραγάνης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου ο υφυπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι «για πρώτη φορά υπάρχει στον κώδικα σαφέστατος προσδιορισμός της πραγματικής διοίκησης της επιχείρησης», κάτι που αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση φοροαποφυγής από offshore και διάταξη για ελεγχόμενες αλλοδαπές επιχειρήσεις.
Για το φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα ο Γ. Μαυραγάνης ισχυρίσθηκε ότι το σύστημα έχει χτιστεί πάνω στα κυβικά εκατοστά, έχει συσταθεί επιτροπή που θα καταλήξει σε προτάσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι ρυθμίσεις δεν θα αλλάξουν μέσα στο 2013. Άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να επιλεγεί ως κριτήριο η εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου.
Keywords
Τυχαία Θέματα