''oi eλληνοκυπριοι δε θελουν εκ περιτροπης προεδρια''...

21:47 2/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να επιδεικνύει εποικοδομητική στάση και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη λύσης, προασπιζόμενη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ...
ισχυρίστηκε σε δήλωση του, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Ντερβίς Έρογλου. Ο Έρογλου είπε ότι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζητήθηκαν τα θέματα της πολιτικής ισότητας και της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε σε «ευαισθησίες» της τ/κ πλευράς επί των συγκεκριμένων θεμάτων, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «λαμβάνει υπόψη ορισμένα
από τα ζητήματα που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν». Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η ομάδα του έχουν διαφορετικές απόψεις από αυτές που εξέφραζε στο παρελθόν η ελληνοκυπριακή πλευρά αναφορικά με τις Αρχές της εκτελεστικής εξουσίας και την εκλογή της.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ισότητα, ο κ. Έρογλου είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά εξέφρασε τις απόψεις της και ότι οι δύο πλευρές έχουν διαφωνίες, όμως το θέμα θα συζητηθεί ξανά σε επίπεδο διαπραγματευτικών ομάδων.

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν αποκλίσεις σε θέματα στα οποία υπήρξαν συγκλίσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και εξέφρασε δυσφορία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει διαφορετικές απόψεις σε ό,τι αφορά την εκλογή του προέδρου, τη διακυβέρνηση και τον διαμοιρασμό των εξουσιών και πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά διαφωνεί με τη φόρμουλα που συμφωνήθηκε με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Συμπλήρωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει πάντα ο πρόεδρος να είναι Ελληνοκύπριος και ο αντιπρόεδρος Τουρκοκύπριος.

Την ίδια ώρα είπε ότι στη σημερινή συνάντηση ήγειρε το θέμα των τεχνικών επιτροπών, οι οποίες, όπως ανέφερε, δεν συναντήθηκαν επειδή η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν διόρισε τα μέλη της και είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να επισπεύσει τη διαδικασία προκειμένου να λειτουργήσουν οι τεχνικές επιτροπές.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα