Οι εκτος βουλης...

08:23 2/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Τι κι αν η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νέα παιδιά μεταναστεύουν προκειμένου να βρουν δουλειά, κάποιοι βολεμένοι χρόνια, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους είτε έτσι, είτε αλλιώς. Και αναφέρομαι βεβαίως στους...
πρώην βουλευτές που αν και δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν στις τελευταίες εκλογές δεν προβληματίζονται καθόλου, αφού αν και χάνουν τη γλύκα της '' καρέκλας '' , χωρίς δουλειά δεν πρόκειται
να μείνουν.
Οι περισσότεροι, όπως οι Γ. Αλογοσκούφης, Ν.Χριστοδουλάκης, αλλά και η Λ. Κατσέλη έχουν ήδη επιστρέψει στα καθηγητικά τους καθήκοντα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Άλλους όπως τον Ε.Αντώναρο και τον Γ.Παπακωνσταντίνου τους κέρδισε η συγγραφή, αφού το ταλέντο τους ζητά επιτακτικά δημόσια αναγνώριση. 'Ετσι ο πρώτος συγγράφει ταυτόχρονα δύο βιβλία( '' Ο αυτοπροσδιορισμός της Κεντροδεξιάς '' και '' Εμπειρίες πολιτικής ''), ενώ ο δεύτερος, καθώς δεν είχε ποτέ καθηγητική έδρα σε πανεπιστήμιο για να επιστρέψει σε αυτή, συγγράφει επίσης βιβλίο με τίτλο '' Η κρίση για τα κράτη της Ευρώπης και ο ρόλος της Ελλάδας ''.Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει απ' όλους μας για το θέμα.
Έχουμε όμως κι άλλα παραδείγματα, όπως αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου που έχοντας θητεύσει ως επίτροπος, υπουργός, ευρωβουλευτής, νομάρχης, τώρα, που ενώ αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην πολιτική, αυτή την άφησε μετά από τόσα χρόνια με άδεια χέρια, προσανατολίζεται, αν και το διαψεύδουν οι στενοί συνεργάτες της, στο να εγκατασταθεί στο εξωτερικό αποδεχόμενη συνεργασία πανεπιστημιακού επιπέδου. Στις θέσεις τώρα που είχαν εγκαταλείψει στην Εθνική Τράπεζα για να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους στη σωτηρία του τόπου, επέστρεψαν ήδη οι Χ.Πρωτόπαπας, Δ.Κουσελάς και Δ.Καρύδης, ενώ ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς το ίδιο και η Φώφη Γεννηματά. Όσο για τη Χρύσα Αράπογλου επέστρεψε και αυτή χωρίς καθυστέρηση στην πάντα φιλόξενη ΕΡΤ, ενώ η Εύα Καιλή, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις της στην πολιτική έδωσε συνεντεύξεις σχετικά με την πολιτική της Α.Μέρκελ και την οικονομική κρίση. Παράλληλα αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διδακτορική της διατριβή πάνω στην Διεθνή Πολιτική και Οικονομία, περιμένοντας μήπως στο μεταξύ της γίνει κάποια πρόταση από την τηλεόραση για να επιστρέψει στην παρουσίαση των ειδήσεων ή μήπως της ζητηθεί να βοηθήσει το κόμμα της από κάποιο άλλο πόστο.
Όσοι τώρα βουλευτές της ΝΔ δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν περιμένουν μήπως αναλάβουν κάποια θέση σε μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου, ενώ πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που έμειναν άνεργοι έχουν αρχίσει να στέλνουν βιογραφικά εντός και εκτός, ώστε να βρουν τον εργοδότη που θα εκτιμήσει το ταλέντο και τα προσόντα τους. Υπομονή θέλει και επιμονή, ίσως έτσι καταλάβετε τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή, σε αυτή τη ζωή που εσείς τη φτιάχνατε χρόνια τώρα, για όλους εμάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα