Τι σχέση έχουν οι εκτελεστές της Κύπρου με τον αντιεξουσιαστικό χώρο;

07:34 2/7/2012 - Πηγή: Antinews

Ένα τρίτο πρόσωπο που φέρεται να έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου στην Αγία Νάπα της Κύπρου, όπου δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 5 άνδρες της προσωπικής ασφάλειας κύπριου επιχειρηματία, αναζητά η Αστυνομία.

Ωστόσο, ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας από τους συλληφθέντες στον Πειραιά, ο 29χρονος, φέρεται να ανήκει στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και είναι γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, είχε συλληφθεί,

στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα. Ο 41χρονος έχει συλληφθεί δύο φορές, τη μία το 2007 για ναρκωτικά και τη δεύτερη τον Ιούλιο του 2010 μαζί με άλλα 11 άτομα για εισαγωγή κοκαΐνης με ιστιοφόρο από την Ιταλία, το οποίο είχε πιαστεί στη Λευκάδα. Ερευνάται επίσης αν ο ίδιος άνδρας είχε συλληφθεί και στο Βερολίνο όπου διαδήλωνε κατά της G8.

Αν και η αντιτρομοκρατική αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει σχέση το πενταπλό έγκλημα με την τρομοκρατία, ερευνάται αυτή η ιδιότυπη σχέση του ποινικού εγκλήματος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Διότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι κάποιοι ποινικοί πουλούσαν όπλα σε αντιεξουσιαστές και σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Αν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες δολοφόνους, τότε αλλάζει το πράγμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουνίου τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στην Αγία Νάπα. Ηταν η ασφάλεια του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη ο οποίος ασχολείται με τον τζόγο και πιθανότατα ήταν ο στόχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα