Οι διαφορες ως προς τη συρια στο επικεντρο της συναντησης πουτιν-καμερον

22:53 2/8/2012 - Πηγή: Fimotro

«Τόσο η Βρετανία όσο και η Ρωσία θέλουν να δουν να μπαίνει ένα τέλος στη βία στη Συρία» δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός....
Ντέιβιντ Κάμερον μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Λονδίνο.
Ο Κάμερον είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά στόχος και των δύο πλευρών είναι να δοθεί ένα τέλος στο αιματοκύλισμα και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.
Στην πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στη Βρετανία έπειτα από επτά χρόνια, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν
στο εμπόριο και στην ασφάλεια.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για να παρακολουθήσουν τους αγώνες τζούντο.
Η Βρετανία έχει καταδικάσει τις επιθέσεις του συριακού στρατού και των ενόπλων δυνάμεων του καθεστώτος Μπασάρ αλ Ασαντ στις περιοχές που ελέγχουν οι επαναστάτες. Επίσης, έχει ζητήσει πολλές φορές την παραίτηση του Ασαντ. Αντιθέτως, η Ρωσία τίθεται κατά οποιασδήποτε εξωτερικής επέμβασης στη χώρα.
Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στην πρόσφατη προσπάθεια του ΟΗΕ να παρέμβει ώστε να δώσει τέλος στις συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι δεν θα αποδεχθεί το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για πολιτική μετάβαση στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς το «μονομερές και μη ισορροπημένο» έναντι της συριακής κυβέρνησης.
Ο Κάμερον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ενώ υπάρχουν φυσικά διαφορετικές προσεγγίσεις για την επίλυση της διαμάχης και οι δύο πλευρές επιθυμούμε να δοθεί ένα τέλος και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία».
Keywords
Τυχαία Θέματα