Στο ναδιρ η δημοτικοτητα του νετανιαχου

21:57 2/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Haaretz. Συγκεκριμένα το...
60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένο με τις επιδόσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ μόλις το 31% είπε το αντίθετο.
Πρόκειται για τα χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας του Νετανιάχου από το 2009, όταν και εξελέγη στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Μέχρι
πρόσφατα ο ισραηλινός πρωθυπουργός απολάμβανε αρκετά υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, αλλά αυτά άρχισαν να υποχωρούν μετά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση αλλά και τα σχέδιά της να αλλάξει τον νόμο που αφορά στη στρατιωτική θητεία, υποχρεώνοντας περίπου 60.000 υπερορθόδοξους Εβραίους να καταταγούν στον στρατό.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιουβάλ Στάινιτς βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη μοίρα αφού τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, δηλαδή το 67%, δήλωσε δυσαρεστημένο με τους χειρισμούς του στον τομέα της οικονομίας. Μόλις το 19% δήλωσε ικανοποιημένο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ ενός πακέτου σκληρών μέτρων λιτότητας που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και να πλήξει κυρίως τους χαμηλόμισθους.
Σύμφωνα με τη Haaretz, η δημοσκόπηση αντανακλά τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος προς τον Νετανιάχου και τον Στάινιτς, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική και κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης συνιστά «εκλογικό όλεθρο» για το κυβερνών κόμμα Λικούντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα