Οι απειλες του σοιμπλε εγιναν πρωτοσελιδο...

15:00 9/12/2015 - Πηγή: Fimotro
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιεί την Ελλάδα ...
να μην θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης, όπως σχολιάζει το ευρωπαϊκό δίκτυο «Euroactiv».

«Τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
δεν είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων», τόνισε ο Σόιμπλε, απαντώντας στην ελληνική κυβέρνηση ότι το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο στο πρόγραμμα.

Το δίκτυο «Euroactiv» κάνει επίσης αναφορά στην παροιμία που είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τη στάμνα. Τέλος , υπενθύμισε πως η Ελλάδα είχε καταλήξει το καλοκαίρι σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές ύστερα από μαραθώνιες και δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Suddeutsche Zeitung

«Πέρασε μισός χρόνος και δεν έγινε τίποτα», είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που σχολιάζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί προφανώς όλες τις υποσχέσεις της προς την Ε.Ε.

Η Suddeutsche Zeitung γράφει: «Η Ελλάδα καθυστερεί προφανώς τις συμφωνίες με τους δανειστές που αφορούν την ανεξάρτητη διοίκηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν έχει κανείς την εντύπωση ότι η Αθήνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παραχωρήσει κρατική περιουσία σε ανεξάρτητα χέρια, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Μισό χρόνο αργότερα δεν υπάρχει πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος. Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι στο μεταξύ οργισμένες διότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει ούτε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για τη σύσταση και διοίκηση ενός ειδικού ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες χώρες της Ευρωζώνης, η Κομισιόν προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να επεξεργαστεί από κοινού με την Αθήνα ένα αποδεκτό σχέδιο για τη λειτουργία του ειδικού ταμείου. Μέχρι στιγμής όμως δεν κατέστη δυνατό.»
Keywords
Τυχαία Θέματα