Οδοιπορικο στην ελλαδα της κρισης απο την ιταλικη κρατικη τηλεοραση...

22:33 1/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης, πραγματοποίησε η εκπομπή «Presa diretta» του ιταλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rai3.
Ο δημοσιογράφος της εκπομπής Φεντερίκο Ρούφο «γνώρισε» την Αθήνα ...
όπου δεκάδες ανέργων πραγματοποιούν πορείες και κατεβαίνουν σε απεργία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, ανακάλυψε το δημόσιο σύστημα υγείας, συνομίλησε με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη,
αλλά και με τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής, Ηλία Παναγιώταρο.
Ο Ρούφο κατέγραψε τις αντιδράσεις των απεργών και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που δήλωσαν στην κάμερα ότι οι κυβερνώντες «ξεπουλάνε την Ελλάδα» και πως «οι πολιτικοί έκλεψαν πολλά χρήματα», αλλά και επισκέφθηκε νοσοκομεία και παραρτήματα των Γιατρών χωρίς σύνορα, όπου σχεδόν καθημερινά σχηματίζονται ουρές ανθρώπων για δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα.
«Στην Ελλάδα της κρίσης δεν παρέχουν ούτε φάρμακα δωρεάν», ανέφερε ο Ιταλός δημοσιογράφος, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, τον οποίο προλόγισε ως «μη ειδικό σε θέματα υγείας, καθώς οι Έλληνες μέχρι πρότινος τον γνώριζαν για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, όπου πωλούσε βιβλία ιστορίας και φιλοσοφίας, του εκδοτικού οίκου της οικογένειάς του».
Μετά τα πλάνα με τους τόμους στην αγκαλιά του από παλαιότερες εκπομπές του, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, τονίζοντας ότι «στο παρελθόν δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, επομένως οι μεταρρυθμίσεις είναι η δική μας απάντηση».

Ερωτηθείς για το αν οι περικοπές τελικά έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο της δημόσιας υγείας, ο υπουργός αποκρίθηκε με το χαρακτηριστικό του χιούμορ, λέγοντας: «Ας απαντήσω όπως ο δικός σας Σίλβιο: Πρόκειται για τα συνήθη ψεύδη των κομμουνιστών. Αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε με τις μεταρρυθμίσεις μας είναι να χτίσουμε ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας, το οποίο, όμως, δε μπορεί να είναι δωρεάν. Οικονομικό, ναι, αλλά όχι δωρεάν».
Ο Ιταλός δημοσιογράφος δεν περιορίστηκε, όμως, στις δηλώσεις του υπουργού και με κρυφή κάμερα έφτασε σε κέντρο για επείγοντα περιστατικά στην Ομόνοια, όπου διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ιατρικό προσωπικό για να περιθάλψει τους ασθενείς.
Αντιθέτως, όπως κατέγραψε η κάμερα, η υπάλληλος του κέντρου υγείας τον κάλεσε να απευθυνθεί σε άλλο νοσοκομείο, αλλά λίγα λεπτά πριν ο δημοσιογράφος αποχωρήσει του έδωσε το όνομα γιατρού που εργαζόταν εκείνη την ημέρα, τονίζοντάς του ότι αν πληρώσει πέντε ευρώ μπορεί να τον επισκεφθεί.
«Για να λάβει κανείς ιατρική φροντίδα πρέπει να είναι συστημένος και να τα κάνει όλα μυστικά», σχολίασε ο Ρούφο, ο οποίος ανενόχλητος πραγματοποίησε… τουρ στους χώρους του κέντρου επειγόντων, διαπιστώνοντας ότι «το νοσοκομείο είναι άδειο, δεν υπάρχουν γιατροί ή νοσοκόμοι. Το καρδιολογικό τμήμα είναι εγκαταλελειμμένο, χωρίς φως. Τα εργαστήρια επίσης».
Στη συνέχεια, η εκπομπή αποτύπωσε την αγωνία απόρων σε κέντρο υποδοχής αστέγων, όπου περίμεναν στωικά για το συσσίτιο, ενώ αργότερα ο δημοσιογράφος ανακάλυψε ότι «η λέξη που χρησιμοποιείται πιο συχνά στην Αθήνα είναι το “ενοικιάζεται”», διαπιστώνοντας πως διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται για λίγες χιλιάδες ευρώ.
Παράλληλα, οι Ιταλοί τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το «μαύρο» της ΕΡΤ, να δουν τα πλάνα της ορχήστρας του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού που έπαιξε για τελευταία φορά, αλλά και για το πρόγραμμα της ελεύθερης ΕΡΤ που μεταδίδεται ακόμα.
Όσο για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, ο Ρούφο κατέγραψε τα υποβρύχια που σκουριάζουν στο χώρο φύλαξης και αναφέρθηκε στις μίζες που λάμβανε ο πρώην υπουργός Αμύνης, Άκης Τσοχατζόπουλος.
Μια βόλτα στην Ελλάδα της κρίσης δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και αναφορά στη Χρυσή Αυγή, η οποία έγινε με τα περίφημα πλάνα από το γνωστό «εγέρθητι» κατά την άφιξη του Μιχαλολιάκου μετά τις εκλογές, αλλά και από εκείνα με τον Ηλία Κασιδιάρη να πετάει νερό στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Ο Ρούφο, μάλιστα, συνομίλησε και με τον υποψήφιο της περιφέρειας Αττικής, Ηλία Παναγιώταρο, στο γραφείο του, όπου στον τοίχο δεσπόζει φωτογραφία του επικεφαλής του κινήματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Ο λαός ελπίζει ότι θα κάνουμε κάτι για αυτόν και δεν πιστεύει αυτούς που κυβέρνησαν τα 20 τελευταία χρόνια. Τα τελευταία 40 χρόνια υπερίσχυσε η διαφθορά, η εγκληματική δράση, υπουργοί που έκλεβαν δημόσιο χρήμα. Υπάρχει φτώχεια παντού, 8.000 άνθρωποι αυτοκτόνησαν, εκατομμύρια ανέργων, εκατομμύρια που εργάζονται για ψίχουλα, όχι για ένα μισθό που μπορεί να καλύψει τα έξοδα μίας οικογένειας. Επιπλέον, έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, την ώρα που ο πληθυσμός είναι 10 εκατ. Έλληνες, έχουμε πάνω από 3 εκατ. παράνομους μετανάστες», δήλωσε ο Παναγιώταρος στα αγγλικά.
Όπως είπε, τα μέτρα «που έχουν επιβληθεί από τράπεζες και άλλους φορείς είναι παράνομα, κυρίως αν σκεφτούμε ότι η Ελλάδα πρέπει ακόμα να λάβει την αποζημίωση από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο».
Αναφέρθηκε, δε, και στην έξοδο από το ευρώ και στην αναγκαιότητα εθνικού νομίσματος, όπως «οι σοβαρές χώρες που έχουν εθνικό νόμισμα: οι ΗΠΑ έχουν το δολάριο, η Ρωσία τα ρούβλια, η Ελβετία το φράγκο, μόνο η Ευρώπη έχει το ευρώ, που δεν είναι άλλο από ένα νέο γερμανικό μάρκο».
Τονίζοντας ότι Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τη χώρα, επισήμανε πως πέραν του επικεφαλής και άλλων στελεχών του κόμματος που βρίσκονται στη φυλακή «το πιθανότερο είναι άλλα 11 μέλη να μπουν στη φυλακή σε 20 - 25 ημέρες. Πρόκειται για πραγματική πολιτική επίθεση στο κόμμα μας που δεν αφορά σε καμία άλλη παράνομη δραστηριότητα. Ακόμα και αν μας βάλουν στη φυλακή έχουμε εκατομμύρια υποστηρικτές».

Πηγή : protothema.gr
Keywords
ελλαδα, τηλεοραση, τηλεοραση, αδωνις γεωργιαδης, περιφέρεια αττικής, ακης τσοχατζοπουλος, χρυση αυγη, ηλία κασιδιάρη, αθηνα, απεργια, φως, ΕΡΤ, τσοχατζοπουλος, άφιξη, εκλογες, κασιδιαρης, ΚΚΕ, κανελλη, δραση, υπουργοι, τραπεζες, ηπα, ρωσία, protothema, βιβλια, απεργια υπα, απεργια μμε, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, κασιδιαρης κανελλη, εκλογες ηπα, ιταλια εκλογες, ηλία κασιδιάρη, χωρες, ρωσία, περιφέρεια αττικής, αυγη, δωρεαν, ηπα, ιατρικη, προγραμμα, υγεια, φτωχεια, φωτογραφια, φως, ωρα, αγκαλια, αγωνια, αδωνις, ακης, αποζημιωση, άφιξη, γιατροι, δημοσιο, δηλωσεις, δικη, δολαριο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελβετια, εξοδα, ευρωπη, η δικη, κομμα, κρυφη καμερα, λιανα κανελλη, μιζες, νερο, νοσοκομεια, ομονοια, ονομα, συνεχεια, τμημα, φυλακη, φαρμακα, φορα, χιουμορ, χρημα, χρυση, δικαιωματα, εκπομπες, εμφανισεις, εθνικο, χωρα, ιατρικο, νοσοκομειο, protothema, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα