''προβλεποταν πλεονασμα μηδεν και φτασαμε στα δυο δις ευρω''...

21:31 1/4/2014 - Πηγή: Fimotro
«Όλα τα προβλήματα και οι λύσεις εξαρτώνται από την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη Τύπου ...
που ακολούθησε, μετά τις εργασίες του Ecofin στο Ζάππειο.

Αναφορικά με τη χώρα μας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα ικανοποιεί
πλήρως τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, αφού προβλεπόταν πρωτογενές πλεόνασμα μηδέν και τελικώς έφτασε στα δύο δισ. ευρώ».

Ακόμη, σημείωσε ότι ένα «μικρό» πακέτο, κατά το α' εξάμηνο του 2014 (σ.σ. θα προέλθει από την έκδοση κρατικών ομολόγων) θα συμβάλει στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Όσον αφορά στην τραπεζική ένωση, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «είμαστε κοντά», τονίζοντας ότι κρίσιμο ζήτημα είναη η στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, σχολίασε: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Σχεδιάζονται δράσεις για μεγαλύτερη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις κεφαλαιαγορές στην ΕΕ. Χρειάζονται νέοι κανόνες στην τραπεζική ευρωπαϊκή αγορά. Δεν μπορεί να υπάρχουν 18 διαφορετικές αγορές».

Επίσης, χαρακτήρισε την τραπεζική ένωση ως πραγματική επανάσταση, που θα δώσει ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Ακόμη, σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο για δημιουργία ενός ευρωπαϊκού βιβλιαρίου καταθέσεων

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος ΕΚΤ, Βίκτορ Κονστάνσιο, σημείωσε ότι τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, αυτές αυξάνουν τα αποθεματικά τους και καθαρίζουν τα χαρτοφυλάκια τους, Αυτό, φυσικά, έχει το κόστος του, δηλαδή λιγότερα κέρδη.

Τόνισε ακόμη ότι στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα