Οχι στο δημοσιονομικο συμφωνο απο τη γαλλια

14:06 17/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Γαλλία δεν πρόκειται να επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, εκτός και αν τροποποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει φιλόδοξες δεσμεύσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί. «Το Σύμφωνο πρέπει να εμπλουτιστεί με ένα τμήμα για την οικονομική ανάπτυξη και όταν το λέω αυτό, μιλάμε για μία...
φιλόδοξη αναπτυξιακή στρατηγική», σημείωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.
«Αυτό που έχουμε πει είναι ότι η Συνθήκη δεν θα επικυρωθεί έτσι όπως είναι. Είμαστε σταθεροί σε αυτό», είπε, σε συνέντευξή
του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Η νέα γαλλική ομάδα έχει δεσμευθεί στη σοβαρή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, αλλά θέλει επίσης μία ισχυρή φιλοαναπτυξιακή στρατηγική στην Ευρώπη, σημείωσε.

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησε αυτό το θέμα με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατ' ιδίαν, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.

«Αυτό που λέμε», συνέχισε, «και είμαστε όλοι πολύ φιλοευρωπαίοι είναι ότι πρέπει να πάμε την οικοδόμηση της Ευρώπης σε μία νέα κατεύθυνση και όχι να εγκαταλείψουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα για εμάς η δημοσιονομική υπευθυνότητα και η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αντίθετα».

Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο ραντεβού Μέρκελ - Ολάντ, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι εξέτασαν σειρά από επιλογές που στηρίζουν την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων της μεγαλύτερης χρήσης των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών αναπτυξιακών ταμείων και της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως επίσης και τα «ομόλογα έργων» (project bonds).
Keywords
Τυχαία Θέματα