Αποκρατικοποιηση της ακροπολης με... oικουμενικη

14:00 13/9/2015 - Πηγή: Fimotro
ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣ : 200 ΔΙΣ!
Του Κάπα Σαρδάμ
Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης από τα κόμματα που υπερψήφισαν το μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) ζητούν οι δανειστές, ώστε να...
περάσει διακομματικά η αποκρατικοποίηση της Ακρόπολης, που είναι προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η μετεκλογική υποδόση των 3 δισ.!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ξεκαρφώματος», η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Μέρκελ
διεμήνυσε στους μνημονιακούς αρχηγούς ότι επιχειρηματίες των κρατιδίων της Έσσης, που είναι υποψήφιοι αγοραστές των 14 αεροδρομίων μας, είναι διατεθειμένοι να «χτυπήσουν» και την Ακρόπολη, προκειμένου να αξιοποιήσουν όλο τον αρχαιολογικό χώρο που τώρα ρημάζει, οργανώνοντας ένα μεταμοντέρνο πάρκινγκ, το οποίο θα παραλαμβάνει τα πούλμαν των τουριστών με ασανσέρ.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια προβλέπουν την ανέγερση ντιζαϊνάτων αιθουσών, πολλαπλών χρήσεων, προς ενοικίαση για χλιδάτους γάμους, βαφτίσεις, χορούς και εν γένει πάρτι της μεταμοντέρνας αθηναϊκής γκλαμουριάς και όλου του καλού πρώτου κόσμου!
Η τιμή εκκίνησης έχει προσδιορισθεί σε 200 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση βερολινέζικου γραφείου real estate. Ο πάλαι ποτέ «Ιερός Βράχος» περιλαμβάνεται στα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και υπουργείου Οικονομικών, ώστε να μεταβιβασθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο εν λόγω μεγάλο Ταμείο, που τελεί υπό την επιτήρηση των πιστωτών.
Το προσχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης έχει συνταχθεί με τη συμβολή των εμπειρογνωμόνων της Task Force και ορίζει τα εξής:
«Δυνάμει της από 13 Ιουλίου 2015 απόφασης της συνόδου κορυφής, καθώς και της συναφθείσης συμφωνίας μεταξύ του Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αφ’ ενός και της ελληνικής Δημοκρατίας αφ΄ετέρου, εν συνδυασμώ με το Μνημόνιο Δημοσιονομικής Πολιτικής και τη Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης, όπως κυρώθηκε με την απόφαση της ελληνικής Βουλής, κατά την ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου ενεστώτος έτους και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄, νόμος 4336 αριθμός φύλλο 94), τίθεται προς πώληση η Ακρόπολη των Αθηνών. Πρόκειται περί ενός βραχώδους λόφου, ύψους 156 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μέτρων από το επίπεδο της ελληνικής πρωτεύουσας, του οποίου η κορυφή έχει τραπεζοειδές σχήμα, μήκους 300μ. και μέγιστο πλάτος 150 μ.
Ο λόφος είναι απροσπέλαστος απ’ όλες τις πλευρές του εκτός της δυτικής. Το οικόπεδο περιλαμβάνει τα εξής κτίσματα: Προπύλαια, Ναό της θεάς Αθηνάς, Παρθενώνα, Ερέχθειο καθώς και υπόγειο Μουσείο σε καλή κατάσταση, κτισμένο το 1874, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη.
Ο Παρθενώνας ανήκει στα επτά θαύματα του κόσμου και έχει μήκος 69 μέτρα και 51 εκατοστά, πλάτος 30 μέτρα και 80 εκατοστά. Ο αρμός στα σκαλοπάτια του είναι πάρα πολύ λεπτός και συγκεκριμένα δεν υπερβαίνει το ένα εικοστό του χιλιοστού. Διαθέτει 84 κολώνες και υπολείμματά τους μαζί με 92 μετόπες. Από τη μέση των κιόνων και πάνω υπάρχει μια ελαφρά καμπύλη, χάρη στην οποία δίδεται ένα μεταφυσικός παλμός.
Ο πρώτος πλειστηριασμός ορίζεται για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στον οίκο Cristie’s του Λονδίνου».
Οι αρχηγοί των κομμάτων επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες μας και μας έκαναν τις παρακάτω σύντομες αλλά περιεκτικές δηλώσεις:
ΤΣΙΠΡΑΣ: Αναγκάστηκα να υπογράψω, γιατί δεν άντεχα να λέω και να ξαναλέω το περήφανο «όχι» πάνω από 17 ώρες. Από ένα σημείο και πέρα, καταντάει μονότονο…
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν δεν μπορείς να το αποφύγεις απόλαυσέ το.
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αν πιάναμε και καλή τιμή… γουστάρω δικέ μου
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μωρέ… πώληση νάναι κι ότι νάναι!
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ας είναι καλά ο Γιώργος που τα δρομολόγησε όλα!

(ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ … ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ, 12, 13- 9- 15 )
Keywords
Τυχαία Θέματα