''ο συριζα να απομονωσει τα ακραια στοιχεια''...

Νέος γύρος αντιπαράθεσης σημειώθηκε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τα περί άκρων.
Να απομονώσει «τα ακραία στοιχεία, που υπάρχουν στο εσωτερικό του» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ...
και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικού κόμματος,
βουλευτών ή αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο», ο κ. Δένδιας ξεκαθαρίζει πως «αξιωματικά, δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο". Ειδικά, αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού».
Ερωτηθείς σχετικά με τα περί «παρακολουθήσεων» τονίζει ότι «καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Αναφερόμενος ακόμη στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης», σημειώνει πως αυτό «δεν αφορά κόμματα», αλλά «ο,τιδήποτε λειτουργεί ως μαφία» και ως υπόθεση εργασίας, ερμηνεύει τα «αντανακλαστικά που πιθανώς διεγείρονται από κάποιους πολιτικούς χώρους από τη χρήση του άρθρου 187» ως ότι «οραματίζεται κανείς τον εαυτό του ως κάτι που προσομοιάζει με λειτουργία μαφίας».
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αποκρούει την κριτική ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στο θέμα της Χρυσής Αυγής και ότι κινητοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
«Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρχε καθαρή εικόνα ότι πίσω από τον φυσικό αυτουργό και τον πιθανό ηθικό αυτουργό υπήρχε μια ολόκληρη οργάνωση. Η σχέση μπορούσε να αποδειχθεί» σημειώνει.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη ανοχή ειδικά της Ν.Δ. έναντι της Χρυσής Αυγής απαντά: «Νομίζω ότι το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας επέδειξε για μεγάλο χρονικό διάστημα οιονεί αμηχανία. Αυτή είναι κατανοητή: μόρφωμα σαν τη Χρυσή Αυγή δεν έχει υπάρξει, τουλάχιστον μεταπολεμικά, στην ελληνική Βουλή. Ένα κόμμα το οποίο ήδη έχει πάρει 7% στις εκλογές. Άρα, εν μέρει η κοινωνία το έχει νομιμοποιήσει για τους δικούς της λόγους, όχι αποδεκτούς σε μένα, αλλά σεβαστούς κατ΄αρχήν λόγω του Συντάγματος». Ως εκ τούτου, «χρειάστηκε πολύς καιρός για να αποκωδικοποιηθεί η συμπεριφορά της (σσ. της ΧΑ), τα τεκμηριωθεί η ποινική αταξία της και να μπορέσει με πειστικότητα να απευθυνθεί η κυβέρνηση στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης και να ζητήσει τον ποινικό κολασμό της», διότι -όπως σημειώνει ο υπουργός- «ο,τιδήποτε γινόταν πρόχειρα και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, θα μπορούσε να φανεί στην κοινή γνώμη σαν δίωξη με σαφή πολιτικά κίνητρα».
ΣΥΡΙΖΑ: Πιστός στην επικίνδυνη γραμμή Σαμαρά ο Ν. Δένδιας
Οι δηλώσεις του κ. Δένδια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πιστός στην επικίνδυνη γραμμή που έχει χαράξει ο κ. Σαμαράς, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποκριτικά αρνείται τις κυβερνητικές ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ επαναλαμβάνει-έστω και με πιο χαμηλούς τόνους από τον πρωθυπουργό- την προσφιλή στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ θεωρία των δυο άκρων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγορεί ακόμη τον κ. Δένδια ότι «αντί να προβεί σε αυτοκριτική για το ότι ο ίδιος υποσχόταν μηνύσεις σε ξένες εφημερίδες για τις αποκαλύψεις τους, την ίδια στιγμή που άφηνε την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει ελεύθερα κλείνοντας τα μάτια στις δεκάδες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διεθνών οργανισμών, φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έδρασε στη θέση του».
«Δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός είχε την απαίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει κιόλας τους δράστες των 32 υποθέσεων που γέμιζαν τα συρτάρια του, εμείς απλώς οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις οποίες ο ίδιος σφύριζε αδιάφορα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί με τη σειρά του τον κ. Δένδια «έστω και με καθυστέρηση, να καταδικάσει τις δηλώσεις στελεχών του κόμματός του που φλέρταραν με την ιδέα μιας πιθανής συγκυβέρνησης με το εγκληματικό αυτό μόρφωμα και να απομονώσει έστω και εκ των υστέρων τα άκρα που βρίσκονται εντός της ΝΔ. Γιατί η λάσπη και η σπέκουλα απέναντι στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες έχουν όρια. Και ο λαός μας δεν έχει επιλεκτική μνήμη όπως ο κ. Δένδιας και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν κάνει σημαία της πολιτικής τους την ακραία πόλωση και τον διχασμό».
«Αυτό που γίνεται κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρο είναι ότι η απέλπιδα προσπάθειά τους να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες τόσο για την άνοδο της ναζιστικής βίας, όσο και για την πορεία της χώρας πέφτει στο κενό. Η δε απομόνωσή τους από την κοινωνία όχι μόνο δεν μικραίνει με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γίνεται πλέον τεράστια», καταλήγει η ανακοίνωση.
Δ. Παπαδημούλης: Να μην παίζουν με τη φωτιά
Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εφημερίδα Real News, κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου «να μην παίζει παιχνίδια με τη φωτιά». Mάλιστα κάνει λόγο για ορισμένους ακραίους, «που - δυστυχώς - είναι άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά» και μηχανεύονται προβοκάτσιες και σχέδια αποσταθεροποίησης».
Ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ακραία και εμπρηστική συμπεριφορά, όταν ταυτίζει τη ΧΑ με όσους διαφωνούν μαζί του για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας υποκρισία την πρόταση για κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής.
Π. Λαφαζάνης: Τα ακραία στοιχεία υπάρχουν στη ΝΔ
Στην αντεπίθεση πέρασε και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Τα όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας περί ακραίων στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν, δυστυχώς, την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτή η θεωρία των δύο άκρων, η οποία επιχειρεί, περίπου, να εξομοιώσει, στο όνομα της βίας, τη Χρυσή Αυγή με την Αριστερά, υπονομεύει ευθέως τη Δημοκρατία και οδηγεί τη χώρα σε ανώμαλες εξελίξεις».

Υποστήριξε μάλιστα πως «τα ακραία στοιχεία υπάρχουν στην παράταξη της ΝΔ». «Τα γνωρίζει άριστα ο κ. Ν. Δένδιας και είναι αυτά που δίνουν τον τόνο και την κατεύθυνση στην πολιτική της κυβέρνησης».
«Έχουμε μια κυβέρνηση που καταστρέφει οικονομικοκοινωνικά τον τόπο και δυστυχώς θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του με τις επικίνδυνες θεωρίες των δύο άκρων, των οποίων εμπνευστής και αρχιτέκτονας είναι ο κύριος πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς τις ακολουθεί και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, του οποίου ο ρόλος έπρεπε να ήταν πολύ διαφορετικός».
Χρυσή Αυγή: Η βία προάγεται το ίδιο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΑπό την πλευρά της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει πως «η βία προάγεται το ίδιο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», καταφερόμενη εναντίον και των δύο κομμάτων και κάνοντας λόγο για συκοφαντίες σε βάρος της και στημένες διώξεις:
«Η βία προάγεται το ίδιο και από τους κουκουλοφόρους συριζαίους και από τους μνημονιακούς εγκληματίες του Σαμαρά που έχουν καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τη βία και συνεχίζει τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα. Ο ελληνικός λαός αδιαφορεί για τις συκοφαντίες εις βάρος μας, αντιδρά στις στημένες διώξεις και ενισχύει ακόμα περισσότερο το Εθνικιστικό Κίνημα. Η Χρυσή Αυγή διώκεται κατόπιν εντολών της κομισιόν και των αμερικανών. Σύριζα και ΝΔ πανηγυρίζουν για την κατάλυση του Συντάγματος και τις παράνομες προφυλακίσεις βουλευτών. Ελπίζουν πως έτσι θα πληγεί η μόνη ανεξάρτητη πολιτική δύναμη που αντιστέκεται στα σχέδια των ξένων τοκογλύφων».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα