Enteinontαι οι πιεσεις στην κυβερνηση...

Σε κλοιό αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο, διαφωνιών στο εσωτερικό της και πιέσεων από την τρόικα για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, ...
βρίσκεται το Μαξίμου.
Επί του παρόντος η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις εμμένοντας στην πολιτική της προβολής των, κατά τη γνώμη της, θετικών ειδήσεων στην ελληνική οικονομία, της αντιμετώπισης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και της αντιπαράθεσης
με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ωστόσο, παραδέχονται στελέχη κοντά στον Πρωθυπουργό, αυτά δεν αρκούν και πρέπει να γίνει κάτι σύντομα.
Τη χθεσινή μέρα δύο νέα δημοσιεύματα προκάλεσαν πονοκεφάλους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η Wall Street Journal, χαρακτήρισε τραγωδία το γεγονός ότι οι πολιτικοί της Ευρώπης «προτιμούν την αέναη παροχή κυλιόμενων δανείων, διότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους» αφού «δεν υποχρεούνται ποτέ να παρουσιάσουν στους φορολογούμενους τους στοιχεία για την ελληνική διάσωση».
Σε άλλο δημοσίευμα των New York Times, σημειώνεται ότι αν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, «θα είχε αποτραπεί η ύφεση» και ότι «μια νέα ελληνική κρίση είναι εξαιρετικά πιθανή για το 2014».
Την ίδια ώρα η Χαριλάου Τρικούπη, ως εταίρος στην κυβέρνηση και όσο πληθαίνουν οι αμφιβολίες για το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας φροντίσει να κρατά αποστάσεις από «αντιδημοφιλή» μέτρα πιεζόμενη προφανώς και από τα δημοσκοπικά ευρήματα. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι για το ΠΑΣΟΚ το θέμα της λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων και συνεπώς της ανακύκλωση της ύφεσης και της ανεργίας, είναι μείζον ζήτημα.
Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή τοποθέτηση στη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη ότι «η Ελλάδα είναι σε ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά - και αυτό αποσιωπάται επιλεκτικά στο παρόν προσχέδιο, μαζί με άλλα δεδομένα».
Πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι και το επίδομα θέρμανσης ο τρόπος και η καταβολή του οποίου κατέστη πεδίο άσκησης προειδοποιητικών βολών πολλών κυβερνητικών βουλευτών που δέχονται αφόρητες πιέσεις από την εκλογική τους βάση. Η κίνηση πενηντατριών βουλευτών της ΝΔ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργο Βλάχο να προτείνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών την προκαταβολική χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, είναι ενδεικτική των πιέσεων που ασκούνται στον κ. Στουρνάρα.
Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν οι ελληνικές αρχές δεν ολοκληρώσουν τη δουλειά που έχουν αναλάβει. Κοινοτικοί αξιωματούχοι κρατούν αποστάσεις και από τα δημοσιεύματα για νέα οριζόντια μέτρα τονίζοντας ότι ουδέποτε η ΕΕ δεν πίεσε για οριζόντια μέτρα και ότι όποτε ελήφθησαν αυτό έγινε για να καλυφθούν τα κενά από την αδυναμία να παρθούν τα σωστά μέτρα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα