''ο συριζα δε θα συνεργαστει με την κυβερνηση για το χρεος με την κυβερνηση σαμαρα''...

17:13 17/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Για την αντιμετώπιση του χρέους και την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»...
«Η διαπραγμάτευση ή ο διακανονισμός του χρέους προϋποθέτει διπλή σύγκρουση με δυνάμεις του εξωτερικού και του εσωτερικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά
σε αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ρύθμιση του χρέους για να ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων ενώ ο πρωθυπουργός θέλει να νομιμοποιήσει αυτό το καθεστώς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι το πρόβλημα του χρέους είναι πανευρωπαϊκό και πρότεινε την αμοιβαιοποίησή του, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διαγράψει το 60% του χρέους, για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Πρόσθεσε δε πως «αυτό που ονομάζουν success story θα είναι η επανάληψη του δανειακού κύκλου. Ζούμε μια κρίση από αυτές που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας» είπε ο κ. Δραγασάκης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να διεισδύσει περισσότερο στη κοινωνία».
Πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα