Γερμανια-πορτογαλια 4-0

16:42 17/6/2014 - Πηγή: Fimotro
ΤΑ «ΠΑΝΤΣΕΡ» ΙΣΠΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Γράφει o : Αντώνης Α. Αντωνόπουλος
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Α΄ Αντιπρόεδρος Π.Σ.Α.Τ.
Υποτίθεται ότι στο «Αρένα Φόντε Νόβα» της βραζιλιάνικης πόλης του Σαλβαδόρ θα γινόταν το ευρωπαϊκό ντέρμπι του...
7ου ομίλου μεταξύ Γερμανίας-Πορτογαλίας.Ποιό ντέρμπι;
Υγιεινός περίπατος των Γερμανών ήταν. Τα «Πάντσερ» ισοπέδωσαν τους Πορτογάλους, κυριάρχησαν εξ αρχής σε όλα τα επίπεδα, τους και τους «Φιλοδώρησαν» με τέσσερα γκολ. Στη παράσταση τα φώτα πέφτουν στο πρωταγωνιστής ασχέτως
αν ιδρώνει όλος ο θίασος. Άδω ο killer λεγόταν Τόμας Μύλερ.
Οι Γερμανοί με τον Λαμ σε ρόλο οργανωτή λόγο της απουσίας του Σβαινσταϊγκερ, και κοντά τις γραμμές τους από την αρχή του αγώνα ύψωσαν το τοίχος του… Βερολίνου στον άξονα και άφησαν τους Ρονάλντο και Αλμεϊδα αποκομμένους να κάνουν παρέα στο… καφέ που απολάμβανε ο Νόιερ. Κεντίρα, Κρός, Γκετσε ,Μύλερ ζάλισαν και εκνεύρισαν την πορτογαλική άμυνα με εναλλαγές θέσεων και αλληλοκάλυψη που είχε ως αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό και τον εκνευρισμό τους. Έτσι πρόεκυψε το… αυστηρό πέναλτι στο 12΄που κέρδισε ο Γκέτσε και έκανε γκολ ο Μύλερ που με χατ-τρικ στη συνέχεια έκανε φτερό στον άνεμο τους Ίβηρες. Και ενώ έπνιγαν χωρίς ανάσα τα «Πάντσερ» την Πορτογαλική άμυνα στο 32΄η καρδιά της Γερμανικής άμυνας ο Μάτς Χούμελς έκανε το 2-0.(Στη συνέχεια τραυματίστηκε και ο τεχνικός των Γερμανών Γιοακίμ Λέβ θα πρέπει να προσεύχεται να αναρρώσει σύντομα γιατί είναι παίκτης κλειδί)Για να έρθει ένα ανέλπιστο δώρο στους Γερμανούς από τον απαράδεκτο επαγγελματίας σε αυτό το επίπεδο αμυντικό Πέπε που είδε στο 37΄ απ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μάζιτς, για την κουτουλιά στο κεφάλι του πεσμένου Μύλερ. Εκεί το ματς …τελείωσε. Οι Πορτογάλοι με πρόβλημα στην ανάπτυξη τους και διαλυμένες γραμμές χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό υπέστειλαν σημαία. Στο 46΄ο Μύλερ κάνει το 3-0 και όλοι περιμέναμε ότι με αυτό το ρυθμό των Γερμανών στο β΄ ημίχρονο το κοντέρ θα γράφει σαν χαλασμένο. Και όσες φορές η τηλεοπτική κάμερα εστίαζε στον Ρονάλντο οι εκφράσεις του προσώπου του ήταν σαν την κινέζικη παροιμία. Χίλιες λέξεις απογοήτευσης, λες και έκανε προσευχές να σφυρίξει όσο γίνεται ποιο γρήγορα ο Μάζιτς το τέλος του αγώνα. Έμοιαζε σαν την καλαμιά στο κάμπο, μόνος και έρημος ανήμπορος για το παραμικρό. Οι Γερμανοί μεταξύ αυτών πρώην και νυν συμπαίκτες του στην Ρεάλ μάλλον αυτόν σεβάστηκαν και κατέβασαν ταχύτητα στις μηχανές, με τον Μύλερ να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να τριπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα στο 78΄,και η Πορτογαλία με αυτό το 4-0 να υποστεί την μεγαλύτερη ήττα στους 24 αγώνες που έχει δώσει σε παγκόσμια κύπελλα. Οι 3 φορές τροπαιούχοι της παγκόσμιας κούπας (1954,1974,1990)και φιναλίστ άλλες τέσσερις φορές, με την εμφάνιση τους αυτή, το πάθος, την δύναμη και τις ομοβροντίες του Τόμας Μύλερ, δεν είχαν σκοπό μόνο να ταπεινώσουν την Πορτογαλία. Έστειλα μήνυμα στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στη Γαλλία, ακόμη και στις «ανήμπορες» ως πρώτη εικόνα Ισπανία και Αγγλία, ότι επέστρεψαν, είναι εκεί και είναι αποφασισμένοι για να κατακτήσουν 4η φορά το παγκόσμιο κύπελλο. Την Ιταλία άφησαν απ έξω το γιατί θα φανεί στην συνέχεια της γιορτής.
Όπως και να έχει τα «Πάντσερ» που συμπλήρωσαν με θρίαμβο 100 αγώνες σε παγκόσμια κύπελλα, σε κάθε διοργάνωση, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια είναι από τα φαβορί. Και φυσικά εμείς στεκόμαστε στην μπάλα που παίζουν και όχι στην πολιτική σημειολογία που προφανώς θέλει να υπογραμμίσει η παρουσία της αντιπαθητικής στους λαούς της Νότιας Ευρώπης Καγκελαρίου Μερκελ στις εξέδρες των επισήμων σε κάθε παιχνίδι τους.
Εμείς συνεχίζουμε ως «θρησκόληπτοι» της μπάλας να απολαμβάνουμε την στρογγυλή «θεά». Σήμερα κάνει πρεμιέρα το Βέλγιο με την Αλγερία, και έχει να δείξει σπουδαία πράγματα, Βραζιλία-Μεξικό και Ρωσία-Νοτια Κορέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα