Ο ολαντ για τον ανασχηματισμο στη γαλλια...

22:35 8/5/2013 - Πηγή: Fimotro
«Ο ανασχηματισμός θα έρθει στην ώρα του» , δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στο περιοδικό" Paris Match" που κυκλοφορεί σήμερα επιβεβαιώνοντας τις φήμες περί ανανέωσης της κυβέρνησής του προκειμένου ...
να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος του στα «μάτια» των συμπολιτών του.
«Επιτέλους, ο ένοικος των Ηλυσίων άκουσε την πλειοψηφία των Γάλλων που ζητά ανασχηματισμό», ήταν ορισμένα από τα σχόλια του γαλλικού Τύπου.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με την πολιτική που εφαρμόζει, έχει θέσει την χώρα
του σε τροχιά εξόδου από την κρίση, ο Ολάντ, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη προεδρία και με την δημοτικότητά του να ολισθαίνει συνεχώς, προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια .

Χωρίς να καθορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως ο «ανασχηματισμός θα έρθει στην ώρα του» και συμπληρώνει πως «σήμερα, αυτά είναι τα αποτελέσματα που αναμένουν οι Γάλλοι. "Αυτή η ομάδα πρέπει να παράγει έργο κατά της ανεργίας, για τη στέγαση, τους καταναλωτές, την εκπαίδευση και το ρόλο της χώρας στον κόσμο», επισημαίνει.

Σύμφωνα με το «Paris Match», ο μόνος υπουργός ο οποίος έχει τις "ευλογίες" του Γάλλου προέδρου είναι ο Μανουέλ Βαλ, ο υπουργός Εσωτερικών. «Έκανε καλή δουλειά κι αυτή αναγνωρίζεται ως τέτοια από τον λαό», υποστηρίζει ο Ολάντ .

«Κάποια ημέρα, οι αλλαγές θα γίνουν, αλλά μόνο εκεί που χρειάζεται», ξεκαθαρίζει , προσθέτει, ωστόσο, πως η κυβέρνηση τους χρειάζεται όλους για να πετύχει στο έργο της.
"Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται προστατευμένος. Κανείς δεν διαθέτει ασυλία", δηλώνει χαρακτηριστικά ο ένοικος των Ηλυσίων, λίγες ημέρες πριν από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα φορολογικά σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έπληξαν στενούς συνεργάτες του.

"Ακόμη κι ο υπουργός Ανάπτυξης, Αρνό Μοντεμπούρ ο οποίος διαδραμάτισε πρόσφατα σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της "Dailymotion" και στις διαπραγματεύσεις για την πώλησή της στη Yahoo που έπεσαν στο κενό. Υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας της γαλλικής εταιρείας. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μία εταιρική σύνδεση με τη Yahoo, η οποία δεν έγινε αποδεκτή", υποστήριξε ο Ολάντ καλύπτοντας τον υπουργό του αλλά και τα νώτα του".

Για την οικονομία και τα τρία εκατομμύρια ανέργων, ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει αισιόδοξος: «Υπολογίζω πως παρά την ύφεση στην Ευρώπη, αλλά χάρη στις εργασίες του μέλλοντος, στις επιδοτούμενες συμβάσεις εργασίας, είναι πολύ πιθανό να αναστρέψουμε την καμπύλη ως το τέλος του έτους. Κι όχι μόνο για ένα μήνα, αλλά με στόχο την σταδιακή μείωσή της, καθώς η ανάπτυξη θα επιστρέφει. Η Κομισιόν προβλέπει ανεργία στο 1,1% το 2014».
Keywords
Τυχαία Θέματα