Ο ιαπωνας πρωθυπουργος στη ρωσια ...

13:02 29/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Mε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει σήμερα συνομιλίες ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε...
Οι δύο πολιτικοί άνδρες θα επικεντρώσουν τις συνομιλίες τους στο «καυτό» θέμα με τις διαφιλονικούμενες Κουρίλες Νήσους.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου από την Ιαπωνία εδώ και μια δεκαετία.

Οι δυο ηγέτες θα έχουν συναντήσεις με επιχειρηματικές αντιπροσωπείες και των δυο πλευρών. Επίσης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα εκδοθεί κοινό
ανακοινωθέν.

«Επιθυμία είναι η δημιουργία προσωπικής σχέσης εμπιστοσύνης με τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Άμπε σε Ιάπωνες δημοσιογράφους ενόψει της τριήμερης επίσκεψής του στη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι τα δυο έθνη δεν έχουν επισήμως υπογράψει συνθήκη ειρήνης μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι διπλωματικές έριδες για τις Κουρίλες Νήσους, που πέρασαν στην επικράτεια της ΕΣΣΔ μετά τον πόλεμο και σήμερα αποτελούν ρωσικό έδαφος, συνεχίζονται.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών θα συζητηθεί το σύνολο των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μία ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα της συνθήκης ειρήνης, η υπογραφή της οποίας συνδέεται με την επίλυση των εδαφικών διεκδικήσεων της Ιαπωνίας προς τη Ρωσία.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα