Ετοιμη η εθνικη...

12:30 29/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Σήμερα θα ανοίξει τα χαρτιά της η Εθνικη Τράπεζα, καθώς η διοίκηση αναμένεται να ενημερώσει το ΤΧΣ και την ΤτΕ για τη δυνατότητα άντλησης των απαραίτητων ιδιωτικών κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να παραμείνει ιδιωτική...
Παράλληλα, θα υποδεχθεί το μεσημέρι τους μετόχους τους ώστε η γενική συνέλευση τους να δώσει την τελική έγκριση για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Η
κινητοποίηση της διοίκησης φαίνεται ότι έχει αποφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια, ένδειξη που ενδυναμώθηκε απ' την κίνηση της τράπεζας να ανακοινώσει ότι αλλάζει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης θέτοντας ως στόχο την κάλυψη του 12% της αύξησης κεφαλαίου από ιδιωτικά κεφάλαια. Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο που προβλέπει ο νόμος της ανακεφαλαιοποίησης για να διατηρήσει μια συστημική τράπεζα τον ιδιωτικό της χαρακτήρα είναι η κάλυψη από ιδιωτικά κεφάλαια του 10% της αύξησης.Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής τράπεζας είναι 9,756 δισ ευρώ. Το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής είναι κατ' ελάχιστο 785,6 εκατ. ευρώ με παράλληλη έκδοση Cocos και 975,6 εκατ. ευρώ χωρίς Cocos. Στην περίπτωση του 12% το ποσό αυξάνεται στο 1,17 δισ ευρώ (χωρίς Cocos).
Keywords
Τυχαία Θέματα