Ο ελληνικος τελικος του bacardi legacy

14:43 2/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί κάτι να “φέρει” το καλοκαίρι; Η απάντηση είναι ναι! Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού Bacardi Legacy και συγκεκριμένα για τον Ελληνικό τελικό το cocktail του bartender Χρήστου Κωνσταντινίδη “Something to Remember” θα σας...

θυμίσει καλοκαίρι.
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης του Cocktail Bar της Θεσσαλονίκης
διαγωνίζεται στον Ελληνικό τελικό του Bacardi Legacy με το cocktail “Something to Remember”. Η έμπνευση του συγκεκριμένου cocktail έρχεται απ’ το κλασσικό Bacardi Original Daiquiri. Αποφάσισε να δημιουργήσει ένα cocktail, το οποίο θα ήταν δροσιστικό και ισορροπημένο όπως το Bacardi Daiquiri με σκοπό να γίνει η “ψυχή” του καλοκαιριού και των party. Εύκολο στη δημιουργία του και με υλικά γνωστά σε όλους, διεκδικεί μια θέση στην “κληρονομιά” των Bacardi cocktails. Δροσιστικό, ισορροπημένο και με νότες από άνθη είναι σίγουρο ότι δεν θα σας απογοητεύσει. Το “Something to Remember” μπορείτε να το απολαύσετε σε διάφορα bar της χώρας.

*Something to Remember
50ml Bacardi Superior rum
15ml St. Germain Elderflower liqueur
15ml Σπιτικό σιρόπι από τσάι φασκόμηλο
10ml Φρεσκοστημένος χυμός λεμονιού
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker και διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι martini ή coupette. Γαρνίρουμε με φύλλο φασκόμηλου

Για το σιρόπι από τσάι φασκόμηλο:
300ml νερό
270gr λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
5gr αποξηραμένο φασκόμηλο
Ζεσταίνουμε το νερό και λίγο πριν το σημείο βρασμού το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και το αφήνουμε στο νερό για 1’. Αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και περνάμε το σιρόπι από διηθητικό φίλτρο (φίλτρο καφέ)
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ενημέρωση για την εξέλιξη του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα