Νουαγε:«δεν υπαρχει σχεδιο διασπασης της ευρωζωνης»

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει σχέδιο Β» δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστιάν Νουαγέ. Ο κεντρικός τραπεζίτης είπε, ακόμη, ότι είναι αντίθετος στην...
επέκταση των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, γιατί αυτή θα πρέπει να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών και να προστατεύσει την αξία του ευρώ μακροπρόθεσμα.

Την αντίθεσή του στην επέκταση των αγορών κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξέφρασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Κριστιάν Νουαγέ, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ευρώ εξ αιτίας της κρίσης κρατικού χρέους.

«Πιστεύω ότι η χρηστή (διαχείριση) θα ανταμειφθεί τελικά» δήλωσε σε ομιλία που έκανε στο Τόκιο, προσθέτοντας: «Την επόμενη δεκαετία, οι αγορές και οι τράπεζες θα εμπιστεύονται τα νομίσματα εκείνα, των οποίων η διαχείριση γίνεται-ανεξάρτητα των συνθηκών - με μία πρωταρχική προτεραιότητα: τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών και την ενδογενή αξία τους».

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει σχέδιο Β» δήλωσε.

«Εναπόκειται στις κυβερνήσεις», σημείωσε ο Νουαγέ, «να προσφέρουν ένα διαρκές στήριγμα για τη ρευστότητα».

Αναφερόμενος στην Ιταλία, δήλωσε ότι η οικονομία της είναι κατά βάση υγιής και είναι σε θέση να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αν επιδείξει δημοσιονομική πειθαρχία.

«Η Ιταλία δεν πρέπει να θεωρείται αδύναμη οικονομία»,δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος θεωρεί «αδικαιολόγητες» τις πρόσφατες αυξήσεις στις αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων και τις μειώσεις των τιμών των μετοχών γαλλικών τραπεζών, σημειώνοντας ότι η δημοσιονομική θέση της Γαλλίας είναι ισχυρότερη από πολλών άλλων χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα