Νεο κυμα κακοκαιριας πληττει τη χωρα

12:34 8/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέο κύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Κλειστή λόγω χιονιού είναι η περιφερειακή οδός Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω. Στα λευκά έχει ντυθεί η Θεσσαλονίκη, ενώ μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις στη...
βόρεια Ελλάδα και κλειστά παραμένουν τα περισσότερα σχολεία
σε δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σταδιακή πτώση παρουσιάζει από σήμερα η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την πρόβλεψη της ΕΜΥ να κάνει λόγο για χιονοπτώσεις στα ανατολικά, κυρίως, ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια θα είναι πυκνές. θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στα ορεινά της Αττικής.

Κλειστή είναι από νωρίς το πρωί η Λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, αλλά και στα βόρεια του νομού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η χιονόπτωση αναμένεται να είναι κατά περιόδους πυκνή.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές η χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια ωστόσο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από -1 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Πυκνή χιονόπτωση προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία στην περιοχή της Χαλκιδικής. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά τόπους και φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους απο το λιμάνι του Λαυρίου.

Απο τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Επίσης, δεν γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Η κακοκαιρία έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Στο νομό Έβρου σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι τοπικές Αρχές, εξαιτίας των πλημμυρών.

Λόγω της αυξημένης στάθμης του νερού στον ποταμό, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής, στον επαρχιακό δρόμο Παραδήμης-Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Τραύου (περιοχή Νέας Καλλίστης και γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης, Λοφάριου
Keywords
Τυχαία Θέματα