Αναπτυξιακο συμφωνο προτεινει ο μαριο μοντι

12:04 8/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη, δηλώνει ο Mario Monti, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal λίγο πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Barack Obama. Ο Ιταλός πρωθυπουργός προτείνει εκτός από το...
δημοσιονομικό σύμφωνο να υπάρξει και ένα αναπτυξιακό σύμφωνο για την ΕΕ και παρατηρεί πως οι Γερμανοί θα πρέπει και εκείνοι να ανοίξουν τη δική τους οικονομία!

«Η Ευρώπη δεν θα είναι ένας ωραίος τόπος για να ζει κανείς
σε πέντε χρόνια εάν δεν λύσουμε αυτό το πρόβλημα της ανάπτυξης», υποστηρίζει ο κ. Monti και συμπληρώνει: «Θα πρέπει να δούμε πως θα είναι η ανάπτυξη σε μία δημοσιονομικά συμφωνημένη Ευρώπη».

Η δική του πρόταση κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος. Ο Ιταλός πρωθυπουργός επαναφέρει επί τάπητος την ουσία της ενιαίας αγοράς και ζητά να αποκτήσει η Κομισιόν μεγαλύτερη ισχύ στην επιβολή αυτόματων κυρώσεων στους παραβάτες των βασικών αρχών της ενιαίας αγοράς.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι σε περιβάλλον λιτότητας δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ώθηση της ανάπτυξης μέσω του προϋπολογισμού. «Πολλοί πιστεύουν ότι η Γερμανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ισχυρή της οικονομία για να τονώσει την ζήτηση και να βοηθήσει τους εμπορικούς της εταίρους. Η Γερμανία άλλωστε, καταγράφει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα από τότε που εισήχθη το ευρώ» σχολιάζει η WSJ. Ο κ. Mοnti όμως, επισημαίνει ότι είναι μάταιο να προσπαθεί κανείς να πείσει το Βερολίνο. Αυτές οι ιδέες «μπορεί να έχουν νόημα, αλλά δεν θα πείσουν τη Γερμανία» δηλώνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα