Νεα συλληψη στην εας λαρισας για χρεη προς το δημοσιο

12:13 21/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Συνελήφθη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας - Τυρνάβου - Αγιάς, Σ. Τσικρίκας, μετά τη σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα του νυν προέδρου, Χ. Σιδερόπουλου, για οφειλές της ΕΑΣ προς το Δημόσιο, ύψους 335.755 ευρώ. Ο Σ. Τσικρίκας...
οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, η οποία τον παρέπεμψε στον συνάδελφό
της στην Αθήνα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα το δικαστήριο έκρινε -με αφορμή τη σύλληψη Σιδερόπουλου- αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, καθώς η ΕΑΣ υπάγεται στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με έδρα την Αθήνα. Ο πρώην πρόεδρος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Λάρισας και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από το Αυτόφωρο θα ζητήσει αναβολή και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Η ΕΑΣ Λάρισας, η μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές της υποχρεώσεις. Οι συνολικές οφειλές της προς το Δημόσιο και προς τρίτους φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 60 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, χθες αστυνομικοί συνέλαβαν 42χρονο υπεργολάβο για οφειλές ύψους 1.820.372 ευρώ. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του νέου νόμου 3943/11 περί «Μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα