Νεα ωθηση στο σεναριο συγκατοικησης

14:05 4/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέα δυναμική στην περίπτωση μετεκλογικής συγκατοίκησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δίνουν με συνεντεύξεις τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι ΠΑΣΟΚ
και...
ΝΔ ήδη συζητούν ανεπισήμως την μετεκλογική τους συνεργασία. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, αποκαλύπτει ότι γίνονται ανεπίσημες συζητήσεις για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων, στις οποίες μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες.
Παρότι δεν εκδηλώνει ποιον στηρίζει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει «ανίκανους και ανυπόληπτους» όσους διαχειρίστηκαν την κρίση και εν συνεχεία, όταν απομακρύνθηκαν, προχώρησαν σε κριτική, και αποκαλεί «αισχρή περίπτωση» τους λεγόμενους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου.
Επιτίθεται για άλλη μια φορά εναντίον των τριών κομμάτων της Αριστεράς για τις «βίαιες πράξεις των οπαδών τους» και δηλώνει ότι το μόνο αριστερό κόμμα που αναγνωρίζει είναι το ΠΑΣΟΚ.
Για τον πρωθυπουργό λέει: «Ο κ. Παπαδήμος ήξερε να ορθώσει το ανάστημά του και να μιλήσει ως ίσος προς ίσον στους χώρους λήψης αποφάσεων».
Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κρίνει ως απαραίτητη την συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.
"Η σημερινή κυβέρνηση, πέραν των στόχων που υπηρετεί, θα αφήσει ως κληρονομιά και την αντίληψη της εθνικής συνεννόησης" τονίζει ο υπουργός Άμυνας ξεκαθαρίζοντας πως "και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας, η συνεργασία θα επιδιωχθεί".
Εκφράζοντας την εκτίμηση πως "αν η συνεργασία είχε επιτευχθεί όταν υπήρχε χρόνος να κινηθούμε όλοι μαζί προς μια κατεύθυνση, πιο κοινωνική και αναπτυξιακή και λιγότερο λιτότητας που επιτείνει την ύφεση, η Ελλάδα δεν θα ευρίσκετο στη σημερινή κατάσταση".
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνεται της σύνθεσης και της συνεννόησης κάτω όμως από συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς , πολιτικών στόχων και κυβερνητικών επιλογών. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γυρίσει στη ΝΔ η κυρία Μπακογιάννη και άλλα στελέχη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λέει πως η ΝΔ "έχει τις πόρτες της ανοιχτές, να δεχτεί όλους όσοι αποδέχονται, ενστερνίζονται και συνυπογράφουν το αξιακό και προγραμματικό της πλαίσιο".
Keywords
Τυχαία Θέματα