"nai" ψηφιζει ο παπανδρεου και θελει μετα κυβερνηση εθνικης ενοτητασ!

12:39 1/7/2015 - Πηγή: Fimotro
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο "ΕΧΘΡΟΣ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!
Συνέντευξη για το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου,
στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Όπως τονίζει ο...
Γ. Παπανδρέου, «αν υπερισχύσουν οι συγκινήσεις και η ρομαντική ιδέα της μάχης του Δαβίδ κατά του Γολιάθ θα κερδίσει το "όχι". Αν στηριχθούν το συμφέρον της χώρας και η λογική, θα κερδίσει το "ναι"».
«Δεν υπάρχει παράδεισος και κόλαση, και οι δύο επιλογές έχουν μειονεκτήματα. Εγώ, ασφαλώς, ελπίζω να κερδίσει το "ναι" και αμέσως μετά να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Νέα Δημοκρατία, για να εγκριθεί στη Βουλή ο συμβιβασμός. Στη συνέχεια, το φθινόπωρο, όταν θα έχουν ξαναρχίσει οι χρηματοδοτήσεις, θα έχουν ανοίξει οι τράπεζες και με τη χώρα σε κανονική τροχιά, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν εκλογές» προσθέτει.
Σε ερώτηση τι θα γίνει αν κερδίσει το «όχι», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας απαντά: «Θα καταλήξουμε σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο. Με την οικονομία να ασφυκτιά, χωρίς χρήματα στις τράπεζες, τους πολίτες που δεν θα πληρώνουν πια τους φόρους και την οικονομία να βυθίζεται. Η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να κόψει παράλληλο νόμισμα ή να γυρίσει στη δραχμή. Καταστροφή. Κανείς δεν θα μας έδιωχνε από την Ευρώπη, θα αναγκαζόμασταν εμείς να βγούμε χωρίς καν να το πάρουμε είδηση, βήμα βήμα. Και τον πιο υψηλό λογαριασμό θα τον πλήρωναν οι ασθενέστεροι».
Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα πει ο Γ. Παπανδρέου για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην περίπτωση που πρωθυπουργός αναλάβει ο "εχθρός" του Κώστας Καραμανλής!
Keywords
Τυχαία Θέματα