"να τηρηθουν οι δεσμευσεις μετα τις εκλογεσ"

15:44 16/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη διασφάλιση της τήρησης των συμφωνηθέντων από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και μετά τις εκλογές, προτάσσει, για μία ακόμη φορά ως βασική προτεραιότητα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη...
που παραχώρησε στην «Ostsee Zeitung».

«Η βοήθειά μας έχει μακροπρόθεσμη βάση και το ίδιο πρέπει να ισχύει και γα τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε
και αναφέρει ότι, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε πως είναι πιο εύκολο να υπόσχεται κανείς, παρά να εφαρμόζει. «Αυτό είναι πρόβλημα», προσθέτει.

Εκφράζει, ωστόσο, την κατανόησή του για τους φόβους και τις ανασφάλειες των Ελλήνων πολιτών, αλλά υπενθυμίζει ότι οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν ευθύνη έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου και των Γερμανών φορολογουμένων.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναπαράγει η «Ντόιτσε Βέλε», κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup τέθηκαν τα ζητήματα του αποτελεσματικότερου ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και της δημιουργίας ειδικού λογαριασμού αποπληρωμής του χρέους, στα οποία δεν υπήρχαν ενστάσεις και θα πρέπει να εξεταστούν, σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ως τη Δεύτερα.

Επιπλέον, ως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δεύτερα, θα πρέπει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εξετάσουν και τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη τους και αφορούν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα