Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΗΚΕ (ΓΝΩΣΤΟΙ – ΑΓΝΩΣΤΟΙ)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την τελευταία διετία, στις συγκεντρώσεις, στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, των «αγανακτισμένων», στις μεγάλες εκδηλώσεις του Οκτωβρίου στο Σύνταγμα, όπως και στην προχθεσινή (12-02-12), συγκέντρωση γίναμε μάρτυρες μετατροπής, ειρηνικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών, σε ...........
τρομοκρατικές εκδηλώσεις.

Ενώ οι πολίτες συγκεντρωμένοι, εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στα προωθούμενα από την κυβέρνηση δυσβάστακτα
οικονομικά μέτρα, εισβάλλουν κάθε φορά, στις συγκεντρώσεις οι περίφημοι «γνωστοί- άγνωστοι» που εμφανίζονται από το πουθενά. Ποτέ εδώ και τόσα χρόνια, κανένας δε μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση τους, ούτε η Αστυνομία!!!!!.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας επικεντρωμένες στην προστασία των βουλευτών, βρίσκονται γύρω από το κοινοβούλιο για να τους «προστατεύσουν» από διαδηλωτές, οι οποίοι θέλουν απλά να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους. Όταν βλέπεις άτομα κάθε ηλικίας ακόμα και μωρά στα καρότσια (εγώ τα είδα), δε θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις, ότι ο σκοπός των διαδηλωτών δεν είναι να καταστρέψουν, αλλά να διαμαρτυρηθούν. Εξάλλου σύμφωνα με το άρ.11 του Συντάγματος "Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα»

Οι αστυνομικές δυνάμεις λοιπόν, αντί να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα, προσπαθούν να τους αναγκάσουν να φύγουν. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση δε θέλει, δεν επιθυμεί μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πάντα υπάρχει ο «κίνδυνος», μια ήσυχη διαδήλωση να γίνει ογκώδης και να επηρεάσει ψυχολογικά τους βουλευτές και να μην ψηφίσουν μέτρα που αλλάζουν δραματικά τη ζωή μας. Η Αστυνομία πρέπει να τους διαλύσει με κάθε τρόπο ώστε οι ειρηνικοί διαδηλωτές, να βάλλουν καλά στο μυαλό τους ότι αν πάνε εκεί υπάρχει κίνδυνος και να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους.

Και πως γίνεται αυτό; όταν εμφανίζονται αυτοί (οι γνωστοί άγνωστοι), η Αστυνομία παραμένει διακριτικά αμέτοχη (το είδα) με αποτέλεσμα να εισέρχονται στη συγκέντρωση και να προκαλούν επεισόδια (πετώντας βόμβες μολότοφ η σπάζοντας ότι βρουν μπροστά τους), δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην Αστυνομία να επέμβει και που καταλήγουμε; στη άκριτη ρίψη χημικών μέσα στο πλήθος (που τυχαίνει να βρίσκεται ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και Αστυνομία) και σε Αστυνομικούς οι οποίοι κτυπάνε αδιακρίτως όποιον πολίτη βρεθεί στο δρόμο τους, ενώ οι «γνωστοί - άγνωστοι», συνεχίζουν να καταστρέφουν και να καίνε τα πάντα χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.

Στο τέλος η Αστυνομία και αφού οι γνωστοί – άγνωστοι έχουν διαλύσει τα πάντα, με επιθέσεις εναντίον τους, τους αφήνει να εξαφανιστούν στους γύρω δρόμους.

Είναι δυνατόν μετά από τέτοια γεγονότα, να υπάρχουν λίγες προσαγωγές και από αυτές ελάχιστες να μετατρέπονται σε συλλήψεις; Προσέξτε στις 14 Φεβ 12 προσήχθησαν 92 και συνελήφθησαν 79 (onalert.gr). Βέβαια ποτέ δε μαθαίνουμε, τι γίνεται με αυτούς που προσάγονται σε δίκη.

Είν
Keywords
Τυχαία Θέματα