''να αναλαβει δραση η διεθνης κοινοτητα κατα του ασαντ''...

09:42 13/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Την ανάληψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα εναντίον του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία ζήτησε σε δηλώσεις του από το Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά και την πολύνεκρη διπλή επίθεση στο Ρεϊχανλί..

Είναι ώρα η διεθνής κοινότητα να αναλάβει δράση κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ, διεμήνυσε ο τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια της Τουρκίας και άλλων γειτόνων της Συρίας.
Νωρίτερα ο κ.Νταβούτογλου
υποστήριξε ότι πίσω από την πολύνεκρη επίθεση βρίσκονται μαχητές πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
«Η επίθεση δεν έχει καμία σχέση με τους σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, έχει όμως μεγάλη σχέση με τη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Υποστήριξε ακόμη ότι όσοι διέπραξαν τη χθεσινή επίθεση είναι οι ίδιοι που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην παράκτια συριακή πόλη Μπάνιας την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 62 άνθρωποι.
Οπως εξαλλου είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των αρχών για τις εκρήξεις δείχνουν πως οι δράστες είναι Τούρκοι που έχουν διασυνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας.
Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρέντς έκρινε με τη σειρά του ότι το συριακό καθεστώς και ιδίως ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είναι «ως συνήθως οι ύποπτοι».
Από την πλευρά της η Δαμασκός διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς της Άγκυρας. «Η Συρία δεν διέπραξε και ούτε πρόκειται να διαπράξει ποτέ μία τέτοια πράξη, διότι δεν μας το επιτρέπουν οι αξίες μας», δήλωσε ο σύρος υπουργός Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι σε συνέντευξη Τύπου, η οποία αναμεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδείς «έχει το δικαίωμα να εξαπολύει αβάσιμες κατηγορίες».
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Ρεϊχανλί, έφθασε τους 46.
Πηγή . naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα