Ν. καραμουζης : δεν πρεπει να συνεχιστει η κατασταση αβεβαιοτητας

09:00 3/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Απαιτείται, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ένα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο, λεπτομερές και αξιόπιστο ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης, η κατάσταση αβεβαιότητας για την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, είπε ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, μιλώντας...
στο 1o Eurobank Greek Exports Convention στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν
μπορούμε να συνεχίσουμε με τη μόνιμη απειλή του Grexit, ή του Graccident να επικρέμεται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας. Ζούμε σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και καλούμαστε όλοι να λάβουμε σύντομα σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μελλοντική πορεία μας», τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank.
Ο κ. Καραμούζης έδωσε έμφαση στην εντυπωσιακή πρόοδο προς την κατεύθυνση της διόρθωσης σημαντικών μακροοικονομικών ανισορροπιών που προηγήθηκε, η οποία ωστόσο είχε οικονομικό και κοινωνικό κόστος (απώλεια ΑΕΠ 26% περίπου, ανεργία 26%, δημιουργία σημαντικού ύψους μη εξυπηρετούμενων δανείων, άνω των 80 δισ. ευρώ, απαξίωση πλούτου με κατάρρευση των τιμών των ομολόγων, μετοχών και ακινήτων). «Οφείλουμε, το συντομότερο, να καταλήξουμε σε έναν αξιοπρεπή και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ώστε να απομακρυνθούμε οριστικά από τη διακεκαυμένη ζώνη», είπε ο κ. Καραμούζης.
Ακόμη επισήμανε ότι καμία πλευρά δεν επιδιώκει σήμερα τη ρήξη» και μίλησε για ένα σχέδιο που θα δεσμεύει τους πάντες στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη, στον αναπτυξιακό προσανατολισμό, στη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και στη δίκαιη κατανομή βαρών. Ο ίδιος χαρακτήρισε παροπλισμένο το τραπεζικό σύστημα παρά την κεφαλαιακή του επάρκεια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, τόνισε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκονται σε τροχιά λύσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα