Μωρο γεννηθηκε με σωληνακια αντι για μυτη...

08:31 2/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Το άγχος κάθε γονιού, όταν έρχεται στον κόσμο το παιδί του, είναι να είναι υγιές, συνεπώς μπορεί κάποιος να φανταστεί ...
το άγχος και τον τρόμο που ένιωσε το ζεύγος Σαβαλέτα στο Περού, όταν είδαν ότι ο μικρός τους Ανχελίτο, είχε γεννηθεί με δυο σωληνάκια αντί για μύτη!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο στην πόλη Τσιμπότε, στο δυτικό Περού και η 20χρονη Λορένα, η μητέρα του βρέφους, όπως είναι φυσικό δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του γιου της.

Παρά το
εξαιρετικά σπάνιο του περιστατικού, οι γιατροί που παρακολουθούν από κοντά το βρέφος, διαβεβαίωσαν τους γονείς, ότι δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο παιδίατρος, Χοσέ Καστίγιο, που το παρακολουθεί, η όψη του οφείλεται σε μια πολύ σπάνια γενετική δυσμορφία που λέγεται σύνδρομο Πατάου και εντοπίζεται σε μία στις 15.000 γεννήσεις.

Είπε πως το παιδί βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και καταναλώνει σωστά την τροφή που του δίνουν, ενώ και η καρδιά του λειτουργεί με τους σωστούς ρυθμούς.

«Δεν δυσκολεύεται να αναπνεύσει τώρα αλλά θα χρειαστεί πλαστική», τόνισε ο διευθυντής του νοσοκομείου Del Nino, στην πρωτεύουσα Λίμα, όπου και μεταφέρθηκε το βρέφος για προληπτικούς λόγους. Τόνισε πως θα χρειαστούν περισσότερες εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν η δυσμορφία του μικρού Ανχελίτο, μπορεί να επηρέασε με κάποιο τρόπο τον οργανισμό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα