Μητσοτάκης σε ζάεφ: διαφωνώ με την συμφωνία

19:51 24/9/2019 - Πηγή: Fimotro
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπέγραφε ποτέ τέτοια Συμφωνία, όμως θα την σεβαστεί

Σε καλό κλίμα παρά την διαφωνία με την Συμφωνία των Πρεσπών του Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ζ. Ζάεφ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της

αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πρωθυπουργός με βάση τις ίδιες πληροφορίες κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Η συνάντηση πήγε «πολύ καλά», δήλωσε εξερχόμενος ο Ζόραν Ζάεφ. «Είμαι πολύ χαρούμενος», συμπλήρωσε. «Υπάρχει ελπίδα για βελτίωση της συνεργασίας και της φιλίας» των δύο χωρών, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα