«Μπίζνα» στη Θεσσαλονίκη με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία ωαρίων

19:40 24/9/2019 - Πηγή: iPop

Παράνομες υιοθεσίες στη Θεσσαλονίκη και εμπορία ωαρίων αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας. Πώς δρούσαν και ποια τα άτομα που εμπλέκονται.

Οι παράνομες υιοθεσίες στη Θεσσαλονίκη, όπως και η εμπορία ωαρίων γινόντουσαν εδώ και πολύ καιρό μέχρι που η έρευνα της αστυνομίας απέδωσε καρπούς και αποκάλυψε το οργανωμένο κύκλωμα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις

συνολικά δώδεκα ατόμων ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από 60 πρόσωπα! Ανάμεσα στις συλλήψεις βρίσκεται ένας δικηγόρος και μια γιατρός που βοηθούσαν στις διαδικασίες που «απαιτούνται» για να πετύχει η «επιχείρηση».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες, Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες είχαν -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για μια ολόκληρη «μπίζνα» με παράνομες υιοθεσίες στη Θεσσαλονίκη και χιλιάδες χρήματα που αποσπούσαν.

Συγκεκριμένα, όπως έφερε στο «φως» η έρευνα της Αστυνομίας, γινόταν εμπόριο ανθρώπων και ωαρίων. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιγράφονται δεκάδες περιπτώσεις γυναικών από τη Βουλγαρία που συνοδεία φερόμενων ως μελών του κυκλώματος έρχονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία, ενώ στη συνέχεια τα νεογνά δίδονταν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια.

Ποιο ήταν το κόστος; Πόσο «πουλούσαν» το κάθε νεογνό; Η υιοθεσία αυτή έφτανε μέχρι και τα 25.000 ευρώ, στην οποία τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα τοκετού κλπ. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη και ανατριχίλα, προκαλεί το γεγονός μάλιστα πως με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του ο «τιμοκατάλογος» παρουσίαζε διαφορές και δεν υπήρχε ένα σίγουρο ποσό.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα πουλούσαν έναντι 12.000 ευρώ το κάθε βρέφος.

Παράλληλα, όμως, με τις παράνομες υιοθεσίες στη Θεσσαλονίκη, οι Αρχές αποκάλυψαν και μια δεύτερη «επιχείρηση» που συνδέεται με το εμπόριο ωαρίων. Η δικογραφία αναφέρεται σε περιπτώσεις νεαρών αλλοδαπών γυναικών που έδιναν τα ωάρια τους με το αζημίωτο φυσικά και στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα τα πωλούσαν. Στην περίπτωση της εμπορίας ωαρίων φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή και ιδιωτικών κλινικών που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξε η πλατφόρμα για την αναδοχή και την υιοθεσία

Photo: unsplash/Zach Lucero

Το άρθρο «Μπίζνα» στη Θεσσαλονίκη με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία ωαρίων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα