Μηνυτήρια αναφορά από συνήγορο καταναλωτή για τα βλαστοκύτταρα της stem health

15:48 24/8/2017 - Πηγή: Fimotro

Μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τον ενδεχόμενο καταλογισμό ποινικών ευθυνών κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, κατά των κατά νόμο υπεύθυνων της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο «STEM-HEALTH HELLAS» που λειτουργούσε Τράπεζα Βλαστοκυττάρων, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου,προσκομίζοντα.

Ο κ. Ζαγορίτης κατέθεσε, όλα τα σχετικά έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά τη διερεύνηση αναφορών οι οποίες υποβλήθηκαν από μεγάλο αριθμό γονέων που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία. Η ανωτέρω ιδιωτική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από το υπουργείο Υγείας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 26/2008 & Ν. 3984/2011).

Επίσης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζήτησε τη διερεύνηση από την Εισαγγελία για το αν έχουν αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις οι λειτουργούσες ιδιωτικές Τράπεζες Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος ή αν έχει παραβιασθεί η νομοθεσία, ιδίως σε ότι, αφορά τη λειτουργία τους κατά τη συλλογή,τη συντήρηση και τη διαφύλαξη αναντικατάστατου βιολογικού υλικού με αξιόπιστες διαδικασίες, καθώς με την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών – καταναλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα