Μηνυση απο 7 τραπεζες στον λαυρεντιαδη

18:07 18/7/2012 - Πηγή: Fimotro
NEO KAKOYΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ
Μήνυση από 7 μεγάλες ελληνικές και ξένες τράπεζες κατατέθηκε σήμερα το πρωί, τόσο σε βάρος επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσο και 5 στενών συνεργατών του που ήταν διευθυντικά στελέχη της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ. Η μήνυση κατατέθηκε...
στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας
Ι. Σακελλάκο, και αφορά σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση και δ/νση εγκληματικής οργάνωσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, αφού μεταβιβάστηκε πριν από πέντε χρόνια στην αμερικανική εταιρεία Carlyle έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ, αγοράστηκε και πάλι από τον κ. Λαυρεντιάδη σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Επίσης ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με σειρά κακουργημάτων και για την υπόθεση της Proton Bank.
Η μήνυση υπογράφεται από τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική, οι οποίες κατηγορούν τον Λ.Λαυρεντιάδη και τους συνεργάτες του ότι παρουσίασαν αλλοιωμένους ισολογισμούς της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ και «φούσκωσαν» την τιμή της εταιρίας, πετυχαίνοντας να πάρουν δάνεια ύψους 500 εκ. ευρώ το 2008.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβίβασε τη μήνυση στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράκου η οποία έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον εισαγγελέα που είχε χειριστεί και την υπόθεση της Proton Bank , Ιωάννη Δραγάτση.
Keywords
Αναζητήσεις
νεοχημικη τραπεζες μηνυση
Τυχαία Θέματα