Μετά από 10 ημέρες θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του προστίμου για τον κορονοϊό

18:17 15/1/2021 - Πηγή: Fimotro

Την απόφαση να «παγώσει» για τις επόμενες 10 μέρες την αύξηση του προστίμου για τον κορονοϊό στα 500 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή, κλείνοντας με την τριτολογία του τη συζήτηση στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για

αύξηση του προστίμου στα 500 από τα 300 ευρώ, κατά τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε πως «όμως κ. Τσίπρα αναφερθήκατε και στα πρότισμα ώστε να μην είναι τιμωρητικό. Το πρόστιμο υπάρχει γιατί κάποιος εν γνώση του παραβιάζει κανόνα και η πράξη του έχει επιπτώσεις και στους διπλανούς του. Ως μια ένδειξη καλής θέλησης είμαι διατεθειμένος να κρατήσω τα πρόστιμα στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα ώστε να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες.

Αναγνωρίζουμε όμως απόλυτα ότι υπάρχουν συμπολίτες που επέδειξαν προκλητικότατες συμπεριφορές. Όμως εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παραβατική συμπεριφορά δεν θα έχει μόνο τραγικά αποτελέσματα στον ίδιο αλλά και στον γύρο τους. Αλλά σε μια ένδειξη ότι θέλουμε την συλλογική ευθύνη και όχι τον φόβο του προστίμου θα κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ» ανέφερε.

Μιλώντας για την απόφαση ανοίγματος του λιανεμπορίου, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως η απόφαση ελήφθη από τους ειδικούς, θα ανοίξει το λιανεμπόριο εκτός από τις κόκκινες περιοχές και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη, ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες, γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το άνοιγμα της αγοράς.

Στόχος είναι αν και κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση να εμποδίσουμε στο μέτρο του δυνατού μια άνοδο των κρουσμάτων, είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα εμβόλια επισήμανε την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου που παίρνει το ρίσκο να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες με μία μόνο δόση. Αντέτεινε ότι η ελληνική πολιτεία θα έχει πάντα κάβα εμβόλια επειδή το εμβόλιο είναι διδοσικό και έτσι πρέπει να χορηγηθεί.

Πρόσθεσε ότι σημασία έχει να δοθεί έγκριση ώστε να βγαίνει μία περισσότερη δόση από κάθε φιαλίδιο, κάτι που θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, για την πρωτοβάθμια φροντίδα είπε πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έθεσε ένα θέμα που απασχολεί και τον ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάναμε τη διάγνωση του τι δεν πήγε καλά στη Μακεδονία, διαπιστώσαμε ότι πολλοί ασθενείς εκτός αστικών κέντρων έφθαναν στα νοσοκομεία όταν ήταν ήδη αργά, τόνισε κι επισήμανε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι η διασωλήνωση δεν βοηθάει πάντα και ότι καλούνται οι γιατροί να αποφασίσουν αν μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Στην κ. Γεννηματά απάντησε πως 3 δισεκατομμύρια έχουν προβλεφθεί για την Υγεία στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ανέλυσε τους επιμέρους τομείς που θα καλύψουν.

The post Μετά από 10 ημέρες θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του προστίμου για τον κορονοϊό appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα