''memonωμενο το περιστατικο στη μανωλαδα''...

20:35 18/4/2013 - Πηγή: Fimotro

ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ...
Tα γεγονότα στη Μανωλάδα καταδίκασε στο πλαίσιο ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό...
Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που καταφεύγουν σε αυτή τη μορφή βίας για να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα, είναι καταδικαστέο και φυσικά οι αρμόδιοι
υπουργοί επιλαμβάνονται του θέματος, είπε ο κ.Τσαυτάρης, προσθέτοντας πως «ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δρώντας προληπτικά, μεριμνούμε πως αυτό μπορεί να περιοριστεί».

«Επιδιώκουμε», είπε μεταξύ άλλων, «να επεκτείνουμε τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας από το Κοινωνικό Tαμείο και στον αγροτικό τομέα, ώστε κάποιος άνεργος που απασχολείται σε προγράμματα ανεργίας να μπορεί να απασχοληθεί και σε αγροτικές εργασίες με την προοπτική να επιλέξει να παραμείνει στον πρωτογενή τομέα, δηλαδή να παραμείνει στην παραγωγική διαδικασία ενισχύοντας έμμεσα το ανθρώπινο δυναμικό στη γεωργία.

Καταλήγοντας υποστήριξε πως αυτό θα περιορίσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα εξαλείψει, την ανάγκη των λεγόμενων «εποχικών εργατών», όπου για ένα μικρό χρονικό διάστημα, απαιτούνται πάρα πολλά εργατικά χέρια».
Keywords
Τυχαία Θέματα